Žan Jezovšek se je v pretekli sezoni izkazal v dresu Celja, zdaj pa se želi dokazati v Alpski ligi. Foto: Drago Cvetanovič
Žan Jezovšek se je v pretekli sezoni izkazal v dresu Celja, zdaj pa se želi dokazati v Alpski ligi. Foto: Drago Cvetanovič

Pretekla sezona je bila za Jezovška uspešna. Na svetovnem prvenstvu je najprej igral z mlado reprezentanco in se nato udeležil še svetovnega prvenstva divizije I v Katovicah.

"Za menoj je zelo naporna sezona. Odigral sem veliko tekem. S klubom ECE Celje smo odigrali dobro v Ligi INL, dosegli smo nekaj odmevnih zmag in izpolnili veliko ciljev. Če sem lahko zadovoljen z nastopi v Celju, sem razočaran z nastopom v reprezentanci U-20. V Franciji smo igrali slabo, brez pravega žara in borbenosti. Imeli smo srečo, da se prvenstva ni udeležila reprezentanca Japonske, tako da smo ostali v diviziji I-B. Najlepše pa je prišlo na koncu sezone, ko me je v člansko reprezentanco povabil selektor Nik Zupančič. Čeprav na prvenstvu nisem nastopil, pa sem zelo vesel, da sem bil del reprezentance, ki se je uspela uvrstiti nazaj med elito svetovnega hokeja, poleg tega pa sem s priprav in prijateljskih tekem odnesel precej novih izkušenj," je pojasnil obetavni hokejist.

"Na novo sezono se že pripravljam, trenutno treniram sam, večji del treningov pa opravim v telovadnici. Novi ekipi se bom pridružil 1. avgusta, takrat pa želim biti res dobro pripravljen," je še dodal Jezovšek.