Anže Kopitar je v svoji prvi končnici v Ligi NHL v odlični formi - na dveh tekmah je dosegel tri točke. Foto: Reuters
Anže Kopitar je v svoji prvi končnici v Ligi NHL v odlični formi - na dveh tekmah je dosegel tri točke. Foto: Reuters
Vancouver - Los Angeles
Ritem igranja je naporen, saj si vse tekme sledijo v razmiku vsega dveh dni. Foto: Reuters

Na uradni strani lige se tako bohoti preprost, a udaren naslov - Kopi-star, ki jasno sporoča, da je bil glavni igralec (oziroma zvezda, kot novinarji poimenujejo najboljše igralce posameznih tekem) drugega obračuna med Vancouverjem in Los Angelesom prav 22-letni Anže Kopitar. Na strani so objavili tudi kratek intervju z najboljšim igralcem Kraljev, ki ga v nadaljevanju tudi povzemamo.

Kako se počutite kot igralec, ki je odločil tekmo?
Občutek je enkraten, sploh je enkratno, da smo zmagali. Pokazali smo veliko karakterja. Vancouver je začel trdo in hitro dosegel dva zadetka, toda nismo popustili. Menim, da smo od konca prve tretjine igrali res dobro.

Ste videli, kako je plošček pristal v mreži?
To sem videl šele v posnetku. Moj prvi strel je Kesler blokiral. Trudil sem se priti do ploščka, šele potem sem videl, da ga je Luongo v mrežo spravil s svojo palico. Na srečo.

V tej seriji ste na dveh tekmah že dosegli štiri zadetke ob igri z igralcem več. Kako pomembno je to za vas?
Zelo pomembno. Ob igralski premoči smo si zelo dobro podajali plošček, kar se je na koncu izplačalo.

Kaj pomeni to, da ste uspeli zmagati po zaostanku?
To pomeni, da imamo velik karakter. Prav gotovo si nismo želeli takega začetka, a nekajkrat v sezoni se nam je že uspelo pobrati po zaostanku, zato smo vedeli, da smo tega sposobni tudi tokrat. Prav gotovo pa si takih začetkov tekem ne želimo. Pokazali smo, da nikoli ne odnehamo.

Ste bili presenečni, da je bil v podaljšku Vancouver kaznovan zaradi igre s prevelikim številom igralcev na ledu?
Presenečen? Ne vem, bil sem na klopi in dobro sem videl, da je bilo v tistem trenutku na ledu res preveč njihov igralcev. V resnici mi je pomembno samo to, da smo priložnost izkoristili in izid v seriji izenačili.

Kaj vam pomeni, da se v Los Angeles vračate z izidom v zmagah 1:1?
To je odlično. Vsekakor si želiš dobiti prav vsako tekmo, toda delitev zmag v tej dvorani, ki je zelo glasna in v kateri je težko igrati, je vsekakor odlična. Vrnitev v LA z izidom 1:1 nam vsekakor pomeni zelo veliko.