Foto:
Foto:
Operacijska miza.

Znano je, da so v Kliničnem centru brez javnega razpisa kupili 38 operacijskih miz, vrednih več kot milijardo tolarjev.

Po besedah Arneža strokovni svet ni razpravljal o nakupu, saj tega nima v pristojnosti. Ponudbo za nakup naj bi podal vodja komercialne službe Janez Zajec. Zaradi izginutja tonskega posnetka razprave in treh različic zapisnika seje sveta pa je Arnež podal predlog za suspenz svojega sodelavca in svetovalca Gregorja Cerkvenika, ki je bil zadolžen za zapisnik. Cerkvenik je v pismu Arnežu pojasnil, da je do napake prišlo pri pripravljanju povzetka zapisnika za upravni nadzor, ko je uporabil napačno računalniško datoteko oziroma je nepravilno prenesel dele besedila. Tonskih zapisov pa nima in si jih nikoli ni izposodil, je zagotovil.

Arnež poslal ministru pisno pojasnilo
Arnež je v pismu ministru za zdravje Dušanu Kebru v četrtek zapisal, da je bil strokovni svet seznanjen zgolj z ustno pobudo in grobo oceno letne anuitete, ki naj bi bila približno enaka kot finančna sredstva, potrebna za letno vzdrževanje starih miz. Ni pa bil seznanjen niti z obsegom obnove niti z načinom izvedbe posla in s finančnimi posledicami. Arnež je ministru poslal celotno dokumentacijo in izrazil prepričanje, da je iz dokumentov razvidno, da je nedvomno prišlo do ponarejanja listin z namenom spremeniti smisel vsebine zapisnikov, da bi se kot krivec za celoten posel prikazal strokovni svet in on osebno kot strokovni direktor.

Minister za zdravje Dušan Keber naj bi poročilo o upravnem nadzoru remonta oziroma obnove operacijskih miz že dobil, o njegovi vsebini pa bo spregovoril prihodnji teden.