Latvijske navijačice so med najbolj glasnimi. Foto: EPA
Latvijske navijačice so med najbolj glasnimi. Foto: EPA
Anže Kopitar
Anže Kopitar je oblegan na vsakem koraku. Foto: MMC RTV SLO

Kaj šele na preostalih. Danes sta bili tekmi Finska - Norveška in Slovaška - Nemčija. Obe zelo dobri srečanji, ampak gledalcev na obeh skupaj ne bi bilo za tri četrt dvorane, če bi jih sešteli. In še od teh je bilo vsaj polovico Evropejcev. Mogoče so vsi včeraj do pol štirih zjutraj gledali Dallas - San Jose, tekmo s štirimi podaljški. Ne bi bilo nič čudnega.

Najboljši navijači Latvijci in Nemci
Najboljši navijači so zagotovo Latvijci in Nemci. Latvijcev je povsod veliko, ne hodijo samo na tekme svoje reprezentance, ampak tudi na vse druge. Super so. Nemci so tudi nekaj posebnega. Vsi so na tribuni za golom in navijajo od trenutka, ko pridejo v dvorano, do konca tekme. Tako je bilo, ko so njihovi igralci izgubili, prav tako, ko so zmagali. So najbolj barviti, s klubskimi dresi in šali, zavezanimi za zapestja.

Tudi navijači naših risov so dobri, skoraj na vsakem koraku srečaš kakšno skupino z Jesenic, iz Ljubljane, Maribora, Kranja ... Tukaj so vsi Slovenci in jutri bodo skupaj spodbujali naše in jim pomagali do zmage nad Latvijci.

Kopitar je res zvezdnik
Današnji tekmi si je ogledalo tudi nekaj slovenskih reprezentantov, med njimi tudi naš prvi zvezdnik Anže Kopitar. In res je zvezdnik. Med vsakim odmorom k njemu hodijo vsi mogoči navijači, tudi Nemci, Latvijci in Kanadčani in ga prosijo za avtograme, slike ... In Anže nikomur ne reče ne, res smo lahko vsi ponosni nanj.

Zanimivo je, da je nekaj sedežev stran sedel ameriški kapetan Jeff Halpern, njega ni za avtogram prosil nihče. Res je, da ni bil oblečen v reprezentančno trenirko, v obleki pa ga ni prepoznal nihče. Je pa eden izmed navijačev Andreja Hočevarja zamenjal za Anžeta, tako da je še "Andro" podelil nekaj avtogramov. In Andrej Tavželj je lahko takoj začel z za......njem.

Nasploh je okoli reprezentance letos čutiti pravi ekipni duh, kar je super. Upam, da bo tako tudi po jutrišnji tekmi in da bodo fantje skupaj s fantastičnimi navijači lahko proslavili obstanek med elito.

Še dokaz o tem, koliko svetovno prvenstvo pomeni v Kanadi. To so podatki o gledanosti ta konec tedna na kanadskih televizijskih postajah.

1) NHL, Montreal-Philadelphia, 5.tekma 4.267.000 gledalcev
2) NHL, Dallas - San Jose, 6.tekma 801.000
3) NHL, Pittsburgh - NY Rangers, 5.tekma 794.000
4) NHL, San Jose - Dallas, 5.tekma 599.000
5) Baseball, Chicago-Toronto (petek) 320.000
6) Baseball, Chicago-Toronto (nedelja) 276.000
7) Baseball, Chicago-Toronto (sobota) 257.000
8) NASCAR, Crown Royal 400 254.000
9) SP, Kanada-Slovenija 240.000
10) SP, Kanada-Latvija 170.000

Zoran Radisavljević