Tomaž Razingar je spretno dosegel drugi gol za rise. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Tomaž Razingar je spretno dosegel drugi gol za rise. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
John Harrington
John Harrington pričakuje, da bodo njegovi varovanci stopnjevali formo. Foto: Iztok Novak
Andrej Hočevar
Andrej Hočevar je dobil prednost pred Robertom Kristanom, nalogo je opravil zelo dobro. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Marcel Rodman
Marcel Rodman je priznal, da je pri drugi izključitvi naredil nepotreben prekršek. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Slovenci so imeli proti Poljakom težko delo

Kapetan se je spretno znašel pred vrati in v 15. minuti zadel za 2:1. "Pomembna je bila samo zmaga. Pred tekmo smo bili pod pritiskom, v ekipi je veliko mladih fantov, ki so prvič na takem tekmovanju. Poraz s Poljsko bi lahko pomenil že konec SP-ja, saj je naš cilj jasen vrnitev v skupino A. Poljaki so bili na trenutke boljši, nekaj časa smo prevladovali mi, nekaj časa oni. Ni nam bilo lahko. Poljska je igrala fenomenalno, predvsem so bili nevarni z igralcem več," je povedal priljubljeni "Raza", ki je pred dvema dnevoma postal oče.

Madžari se proti Južni Koreji (4:2) niso izkazali, a Razingar tej tekmi ne daje prevelikega pomena: "Mi se nikogar ne bojimo, tudi Madžarov ne. Vsi pričakujejo, da bo to odločilna tekma za preboj nazaj med elito. Bomo videli, kako se bodo stvari odvijale. Mi se moramo izboljševati iz tekme v tekmo."

Marcel je pričakoval težko bitko
Srečali smo tudi Marcela Rodmana. "Ni nam šlo vse po načrtih, a na koncu smo le uspeli zmagati. Lahko smo zadovoljni. Prva tekma je bila zelo pomembna, saj si nismo smeli privoščiti poraza. Vedel sem, da Poljakov ne moremo premagati z levo roko, drsalno so izjemno močni. Pričakoval sem težko tekmo. Potrebujemo seveda pet zmag. Imamo še veliko rezerve pri 'power playu'," je povedal 28-letni hokejist Dunaja, ki je nesrečno izpadel v polfinalu Lige Ebel. Marcel se je tokrat kar dvakrat znašel na kazenski klopi: "Mislim, da prva izključitev ni bila upravičena. Ob drugi kazni mi je res malce ušlo."

Hočevar z mislimi že na nedeljski tekmi s Hrvati
Vratar Andrej Hočevar je bil zelo razpoložen, zbral je 32 obramb. "Poljaki bodo velike težave povzročali prav vsem reprezentancam na tem turnirju. Prva tekma je za nami in to je edina stvar, ki šteje. Jutri se bo treba zanesljivo maksimalno angažirati, se maksimalno pripraviti in odigrati resno vseh 60 minut. Tudi lani smo mislili, da bo tekma proti Hrvatom lahka, pa smo bili še na polovici izenačeni na 2:2."

Prva točka Kužnika
Greg Kužnik
, ki je dve sezoni in pol nosil dres Olimpije, decembra pa se je preselil v Italijo, je debitiral v slovenskem dresu na velikih tekmovanjih. "To je zame prvo svetovno prvenstvo. Občutki so izjemni. Upam le, da se bo nadaljevalo tako. Lepo je, da mi je uspelo podati pri enem od zadetkov in tako doseči prvo točko v slovenskem dresu. V naši igri so bili vzponi in padci, najpomembneje je, da smo na koncu zmagali. Poljaki me niso presenetili, ne vem, zakaj so jih vsi podcenjevali."

John Harrington, ki je v četrtek postal italijanski prvak z Asiagom, je bil na novinarski konferenci v košarkarski dvorani Tivoli dobre volje: "Tekma je bila težka. Poljaki so igrali odlično in se izkazali za dobro ekipo. Pomembno je bilo, da smo takoj izničili poljski gol. Presenetili so me predvsem z močno igro na plošček, imeli so tudi veliko posesti. Na koncu je bilo nevarno za izenačenje. Pokazalo se je, da bo na tem turnirju težka vsaka tekma. Iz te prve bi se radi kaj naučili in upam, da bomo jutri igrali bolje s Hrvaško."

Strateg Poljakov nesrečen
Poljski selektor Wiktor Pysz se je zavedal, da so bili njegovi varovanci blizu presenečenju: "Čestitam tekmecem, rad pa bi povedal, da smo nesrečni zaradi poraza. Igrali smo zelo dobro, prepričan sem, da smo bili boljši tekmec, a dobili smo nesrečen gol. Toda turnir se je šele začel in vesel sem, da smo se na prvi tekmi pokazali v tako lepi luči."

Csorich: Pokopal nas je tretji gol Slovencev
Za najboljšega igralca Poljske je bil izbran Marian Csorich, ki je dodal: "Odločil je tisti gol enajst sekund pred koncem prve tretjine. Imeli smo veliko priložnosti, a nismo zadeli. Naša ekipa nima izkušenj, veliko igralcev je prvič na tako velikem tekmovanju, a smo se izkazali z dobro igro."

Slovenci so imeli proti Poljakom težko delo