Od leta 1992 je zaradi zaradi lockouta odpadlo že 2.323 tekem, v vseh preostalih treh ligah pa skupaj 1.442 (938 - MLB, 504 - NBA, 0 - NFL). Foto: Reuters
Od leta 1992 je zaradi zaradi lockouta odpadlo že 2.323 tekem, v vseh preostalih treh ligah pa skupaj 1.442 (938 - MLB, 504 - NBA, 0 - NFL). Foto: Reuters

Prekinitev vseh dejavnosti, ki jo je povzročil nedogovor, kako razdeliti denarno pogačo za 3,3 milijarde dolarjev, je oklestila že polovico sezone. S tem je vse večja verjetnost, da bi Liga NHL podobno kot v sezoni 2004/2005 v celoti odpadla.

Odpadla zimska klasika in tekma vseh zvezd
"Nočem špekulirati, kaj zadnja odpoved pomeni. Vztrajal bom pri odločitvi, da se odpovejo vse tekme do vključno s 14. januarjem," je bil neomajen namestnik komisarja lige NHL Bill Daly. Zaradi lockouta je bilo odpovedanih že skupno 625 tekem rednega dela sezone, vključno zimsko hokejsko klasiko na prostem na novega leta dan ter tekmo vseh zvezd.

Na kvalifikacijah oba zvezdnika Lige NHL?
Če bi dogovor vendarle dosegli, bi v skrajšani sezoni odigrali 720 tekem oziroma 48 na ekipo. V nasprotnem primeru bi slovenska hokejska reprezentanca na kvalifikacijah za olimpijske igre lahko igrala z obema največjima zvezdnikoma Janom Muršakom in Anžetom Kopitarjem, ki je bil v četrtek razglašen za najboljšega športnika leta. Kvalifikacije bodo med 7. in 10. februarjem na Danskem, kjer se bodo poleg gostiteljev in risov za eno prosto mesto borili še Belorusi in Ukrajinci.

Hokejisti so v četrtek končali glasovanje, s katerim so izvršni odbor sindikata pooblastili, da razpusti sindikat, s čimer se lahko začnejo vlagati tožbe proti NHL-u.