Tampa Bay je v velikem finalu igrala že lani. Foto: Reuters
Tampa Bay je v velikem finalu igrala že lani. Foto: Reuters

ili v Pittsburghu s 4:3 in zdaj v finalu Vzhodne konference Lige NHL vodijo s 3:2.

Strel na gol je sprožil Jason Garrison, plošček pa se je od hrbta Johnsona odbil v gol. Z drugo zaporedno zmago je Tampa prišla na prav velikega finala. Morda že odločilna tekma bo v torek.

Pittsburgh je tekmo dobro začel in povedel prek Briana Dumoulina sekundo pred koncem prve tretjine. V 90. sekundi drugega dela je vodstvo povišal Patric Hornqvist. Tampa se je bliskovito vrnila z dvema zadetkoma v dobri minuti sredi druge tretjine, ko sta Marca Andrea Fleuryja premagala Alex Killorn in Nikita Kučerov. Chris Kunitz je malo pred koncem druge tretjine domače povedel v vodstvo s 3:2. Kučerov, z dvema goloma in podajo najboljši mož tekme, je podaljšek izsilil v 57. minuti tekme.

Pittsburgh je dve tekmi zapored izgubil prvič po januarju. Fleury se je vrnil v vrata Pittsburgha po sedmih tednih, vendar ni mogel zadržati vodstva 2:0 in 3:2. Zbral je 21 obramb. Na drugi strani je Andrej Vasilevski ustavil 31 strelov.

"Prvič smo se znašli v takem položaju. Vem, da bodo fantje odgovorili na pravi način. Tako je bilo zadnje štiri, pet mesecev," je povedal trener Pittsburgha Mike Sullivan.

VZHOD, finale

Peta tekma:
PITTSBURGH - TAMPA BAY 2:3
* 3:4 (1:0, 2:2, 0:1)
Dumoulin 20., Hornqvist 22., Kunitz 40.; Killorn 34., Kučerov 35., 57., Johnson 61.
* - v podaljšku

Obrambe: Fleury 21; Vasilevski 31.