Rok Tičar je v letošnji Ligi Ebel dosegel 24 golov in prispeval 44 podaj. Foto: Iztok Novak
Rok Tičar je v letošnji Ligi Ebel dosegel 24 golov in prispeval 44 podaj. Foto: Iztok Novak
Podmežakla
Podmežakla še vedno nima uporabnega dovoljenja. Naslednji torek in četrtek bosta tekmi najverjetneje v Beljaku. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Rok Tičar ,Robert Sabolič
Tičar in Robert Sabolič tvorita z Žigo Jegličem udaren napad Jesenic. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Jeseničani prvega letošnjega cilja niso izpolnili, v Ligi Ebel so končali na zadnjem mestu in od 25. februarja še niso igrali tekme na najvišjem nivoju. Motiva pred začetkom finala jim ne manjka. V Tivoliju so dobili zadnjo medsebojno tekmo s Tilio Olimpijo, tako da se obeta zares izjemno izenačena serija. Zmaji bodo morali še posebej paziti na udarni jeseniški napad Tičar-Sabolič-Jeglič, ki jim je letos že nekajkrat pošteno zagodel. Vodstvo železarjev bo imelo precej dela, da obdrži te bisere na Gorenjskem, saj ponudb ne manjka.


V petek se bo začel finale DP-ja. Od 25. februarja, ko se je končala Liga Ebel, še niste imeli prave tekme. Kako ste se pripravljali v zadnjem mesecu?
V petek se končno začne zares. Vsi že komaj čakamo te finalne tekme. Srečanja v skupini niso bila na želenem nivoju, služila so nam le za trening. Trdo smo trenirali ves mesec, bili smo veliko v telovadnici in seveda tudi na ledu.

Verjetno ste že analizirali redni del Lige Ebel. Končali ste na zadnjem mestu, vse do konca ste bili v igri za končnico. Kje so glavni razlogi, da niste izpolnili cilja?
Glavni cilj se nam znova ni izšel, zelo smo si želeli uvrstitve v končnico. Bili smo že na osmem mestu, vendar smo popustili pod pritiskom. V domači dvorani nismo igrali dobro, razloga za to ne najdem. Precej več točk smo osvojili, ko nas je okrepil vratar Michal Fikrt. Sami smo si krivi, saj smo velikokrat v nekaj minutah prejeli precej poceni zadetkov. To se je na koncu zelo poznalo.

Tekme z Olimpijo so bile v letošnji sezoni zelo napete, obe moštvi sta dobili po tri tekme. Na zadnjih dveh srečanjih ste imeli tudi smolo. Matt Higgins je v Tivoliju zadel dve sekundi pred koncem, John Hughes pa v Podmežakli 21 sekund pred koncem. Obeta se izjemno izenačen finale, ki ga nismo gledali že res dolgo časa.
Bili smo nezbrani v najpomembnejših trenutkih. Ne odigramo 60 minut do konca. Morali bomo igrati disciplinirano, drugače ne bo šlo, saj bo Olimpija izkoristila vsako našo napako. Obetajo se nam res dobre in napete tekme.

Še zdaj ni popolnoma jasno, kje se bo igral velike finale. V Beljaku ne bi imeli prednosti domačega igrišča. Olimpija je tam letos dvakrat zmagala, v Podmežakli pa so zmage zmajev zelo redke.
Moram priznati, da ne vem, kaj vse se dogaja s Podmežaklo. Upam, da bomo le igrali v domači dvorani. Prišlo bi največ naših navijačev. Če se ne bo uredilo, bomo tudi v Beljaku skušali dobiti "domače" tekme.

Na Jesenicah je bilo tudi v letošnji sezoni veliko težav. Zares velika škoda je, da mlada jeseniška ekipa ni nastopila v državnem prvenstvu. Veliko izjemnih hokejistov je prišlo iz te mlade ekipe, nekateri ste zdaj med najboljšimi igralci Lige Ebel.
Res ni lepo, da so mlade fante "odžagali" pred začetkom skupinskega dela državnega prvenstva. Mladi igralci se lahko ogromno naučijo, Marjan Kozar in Toni Tišlar sta odlična trenerja. To je velika škoda za te mlade fante.

Udarni jeseniški napad je poskrbel za številne pohvale po Evropi. Veljate za enega izmed najboljših igralcev Lige Ebel. Kakšna je vaša prihodnost? Ste že dobili kakšne ponudbe?
Res škoda, da se nam ni uspelo prebiti v končnico, manjkala je ta pika na i. Nekaj ponudb je, to moram priznati. Pogovori trenutno še potekajo, veliko sem se posvetoval z družino, znanci in tudi z agentom. Z Jesenicami imam pogodbo še za eno sezono. Ne bom se zaletaval, počakal bom na pravo priložnost.