Vratar gostov Mike Smith je v eni izmed akcij takole ustavil Dustina Browna. Foto: EPA
Vratar gostov Mike Smith je v eni izmed akcij takole ustavil Dustina Browna. Foto: EPA
Tudi Anže Kopitar je bil nemočen proti tokrat izvrstnemu Miku Smithu. Foto: Reuters

Serija se tako seli v Phoenix, kjer si bodo Kingsi v sredo zjutraj po slovenskem času poskušali priigrati finale Lige NHL. Junaka Kojotov sta bila dvakratni strelec Shane Doan in vratar Mike Smith, ki je ustavil vseh 36 strelov domačih. Na drugi strani je imel Jonathan Quick z 19 obrambami precej manj dela.

Scuderi "pomagal" Doanu
Gostje so povedli v15. minuti, ko je Doan ob prednosti igralca več z desne strani pridrsal pred Quicka, nato pa ga mojstrsko premagal z bekhendom za desno vratnico. Isti igralec je v 32. minuti povišal na 2:0. Po dobljenem buliju Antoina Vermetta se je plošček odbil do Doana, ki je ustrelil "s prve", plošček se je pred vrati odbil od Roba Scuderija in končal za hrbtom Quicka. Kingsi so v nadaljevanju jalovo napadali, najbližje zadetku pa bili ob vratnici Dustina Browna. To je njihov prvi poraz po 18. aprilu.

Kapetan Kojotov še upa
"Priznamo, da smo v težkem položaju, toda vemo, da so se nekateri vrnili in zmagali," je optimist kapetan Doan. Le štiri ekipe v zgodovini NHL-a so dobile serijo, potem ko so zaostajale z 0:3. Naslednja tekma je v torek v Phoenixu. Kralji so v letošnji končnici na gostovanjih še neporaženi (7:0).

Tudi tokrat je odpovedal "power play Los Angelesa. Na sinočnji tekmi je bil 0:6, skupno pa le 3:60. "Ali bi šel rad jutri spet na pot? Ne, seveda ne. Toda tako pač je. Zato se reče štiri zmage od sedmih," je povedal trenr Kingsov Darryl Sutter.


LIGA NHL
ZAHOD, konferenčni finale

Četrta tekma:
LOS ANGELES (8) - PHOENIX (3) 3:1
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Doan 15., 32.
Obrambe: Quick 19; Smith 36.

VZHOD, konferenčni finale

Tretja tekma:
NEW JERSEY (6) - NY RANGERS (1) 0:3 1:2

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na 4 zmage po sistemu 2-2-1-1-1.