Jonathan Quick je bil drugič premagan v 62. minuti. Foto: Reuters
Jonathan Quick je bil drugič premagan v 62. minuti. Foto: Reuters
Tyler Toffoli
Tyler Toffoli je zabil svoj prvi gol v končnicah. Foto: Reuters

Morski psi so ugriznili že v drugi minuti, ko je prednost z igralcem več izkoristil Dan Boyle. Sredi uvodne tretjine je poigravanje pred domačimi vrati kaznoval branilec Tyler Toffoli, ki je ukradel plošček in izenačil na 1:1.

Podaljšek se je začel s "power playem"
Za ključno se je izkazala zadnja minuta rednega dela, v kateri sta bila v razmiku pol minute izključena dva Kralja. Gostitelji so podaljšek začeli s 5:3, pritisk se je poplačal v 62. minuti (razmerje na ledu je bilo 5:4), ko je izza vrat natančno podal Patrick Marleau, z dveh metrov pa je Logan Couture s strelom pod prečko matiral Jonathana Quicka.

Zadel po poškodbi noge
Couture je moral večino drugo tretjine izpustiti zaradi poškodbe noge. "Potreboval je nekaj minut, da pride k sebi, malo smo ga obvezali, nato se je lahko vrnil, za kar smo mu seveda zelo hvaležni," je bil zadovoljen trener zmagovalcev Todd McLellan.

Sutter ni bil pretirano razočaran
"Obe ekipi imata očitno težave z doseganjem golov, ko je na ledu po pet igralcev. Torej je še kako pomembno, kako se igra z igralcem več. Pomembno je, da smo dobro igrali, v tej seriji imamo še kaj za pokazati," se ob porazu ni pretirano vznemirjal trener LA-ja Darryl Sutter.

Kopitar v seriji ostaja brez točke
Slovenski reprezentant Anže Kopitar je na ledu prebil 20 minut, v katerih je sprožil dva strela v okvir vrat. Tudi na tretji tekmi v seriji proti San Joseju je ostal brez točke. Četrta tekma bo v San Joseju v noči na sredo.

Rdeča krila izenačila na 1:1
Detroit je v gosteh presenetil Chicago s 4:1 in izid v seriji izenačil na 1:1. Med strelce Rdečih kril so se vpisali štirje igralci, dve podaji je prispeval kapetan Henrik Zetterberg, vratar Jimmy Howard pa je ukrotil 19 strelov.

Liga NHL, konferenčni polfinale, zahod:
SAN JOSE
(6) - LOS ANGELES (5) - 1:2
2:1 (1:1, 0:0, 0:0)
Boyle 2., Couture 62.; Toffoli 11.
Obrambe: Niemi 26; Quick 38.
CHICAGO (1) - DETROIT (7) - 1:1
1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Kane 15.; Brunner 23., Smith 37., Franzen 48., Filppula 53.
Obrambe: Crawford 26; Howard 19.
Vzhod, nedelja:
BOSTON (4) - NY RANGERS (6) - 1:0
OTTAWA (7) - PITTSBURGH (1) - 0:2
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.