Chris Kelly je ob koncu druge tretjine vrnil Boston v igro. Foto: Reuters
Chris Kelly je ob koncu druge tretjine vrnil Boston v igro. Foto: Reuters
Patrick Sharp
Patrick Sharp se je na vrhu lestvice strelcev v letošnji končnici izenačil z branilcem Bostona Davidom Krejčijem (oba po 9 golov). Foto: Reuters
Paille junak podaljška v Chicagu

Uvodna tretjina je bila povsem v znamenju Chicaga, ki je povsem dominiral (razmerje v strelih 30:5, streli v okvir vrat 19:4). Plod premoči so pobrali v 12. minuti, ko je Patrick Sharp zabil 9. gol v letošnji končnici. Chicago je tej akciji silovito pritisnil, saj je v roku nekaj sekund nanizal pet zaporednih strelov, Tuukka Rask (33 obramb) je klonil po strelu Sharpa z desne strani.

Jagr spet stresel vratnico
Bruinsi so v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje. Chris Kelly je v 36. minuti dosegel svoj prvi gol v končnici. Boston je bil blizu zmage na začetku podaljška, ko je Jaromir Jagr v drugi minuti dodatka zadel vratnico. Češki veteran je vratnico zadel že v podaljšku prve tekme.

Zadnjo akcijo začel McQuaid
Odločitev je padla v 14. minuti podaljška, ko je Adam McQuaid v napadalni tretjini ukradel plošček in ga podal Tylerju Seguinu, ta ga je hitro podaljšal do Daniela Pailla, ki je matiral nemočnega Coreyja Crawforda (26 obramb).

Domov so želeli vsaj z eno zmago
"Vztrajali smo, to je odločilo. V zadnji akciji me je Seguin lepo opazil. Nisem imel veliko prostora in časa, zato sem moral takoj udariti po ploščku, na srečo se je vse izteklo po željah. Res smo si želeli, da se domov vrnemo vsaj z eno zmago. Po tistem maratonu na prvi tekmi nam je zdaj res odleglo," je zadovoljno pripovedoval strelec odločilnega gola.

Quenneville: Serija bo še dolga
"Mislim, da smo se ustrelili v nogo. Ploščka nismo pošiljali za njihov hrbet, preveč smo igrali pred njimi. To se nam je maščevalo. Uvodna tretjina je bila izjemna, zares izjemna. A serija je pač dolga, saj smo vedeli, da ne bo tako preprosto osvojiti naslova, pomembno pa je, da vemo, kako zmagati. In tega smo sposobni," po porazu ostaja optimističen trener Chicaga Joel Quenneville.

Serija se zdaj seli v Boston, kjer bo v noči na torek tretja tekma.

Liga NHL, finale, druga tekma:
CHICAGO (1) - BOSTON (4) - 1:1
1:2 (1:0, 0:1, 0:0)
Sharp 12.; Kelly 35., Paille 74.
Obrambe: Crawford 26; Rask 33.
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Paille junak podaljška v Chicagu