Alex Burrows (levo) je v okvir vrat sprožil dva strela, oba sta končala v mreži. Foto: Reuters
Alex Burrows (levo) je v okvir vrat sprožil dva strela, oba sta končala v mreži. Foto: Reuters
Tim Thomas
Tim Thomas je v rednem delu ubranil 30 strelov. Foto: Reuters

Canucksi so prvo tekmo dobili z 1:0, edini gol pa zabili 19 sekund pred koncem tekme. Tokrat so slavili v podaljšku s 3:2, gol pa so zabili že po 11 sekundah!

Odločitev padla že po 11 sekundah
Junak tekme je bil Alex Burrows, ki je na začetku podaljška zadrsal proti gostujočim vratom, z "navideznim strelom" je iz ravnotežja spravil Tima Thomasa, zadrsal okrog vrat in plošček spravil v mrežo.

Boston oba gola dosegel v dveh minutah in pol
Burrows je sodeloval pri vseh treh zadetkih svoje ekipe. Najprej je v 13. minuti dosegel prvi gol na tekmi, v 50. pa podal Danielu Sedinu za 2:2. Vmes je Boston oba svoja gola dosegel v razmiku 155 sekund druge tretjine.

Zanimivosti:
-
Alex Burrows je gol dosegel v 11. sekundi podaljška. V finalu Lige NHL je bil hitrejši le Brian Skrudland, ki je leta 1986 za Montreal zabil po 9 sekundah.
- Mark Recchi je s 43 leti in 123 dnevi postal najstarejši strelec v finalu Lige NHL. Prejšnji rekorder je bil Igro Larijonov (41 let in 189 dni).

Burrows v podaljšku dosegel že tretji gol
30-letni Burrows je v letošnji končnici v izjemni formi, saj je v noči na nedeljo dosegel deveti gol, od tega že tretjega v podaljšku, s čimer je izenačil rekord Mela Hilla (1939) in Maurica Richarda (1951). "Vse se je začelo z odlično podajo Dannyja (Sedina, op. a.). Dobro poznam Tima Thomasa in vem, da si želi izzivov, zato sem se pretvarjal, da bom streljal. Če bi tudi v resnici, bi skoraj zagotovo plošček ustavil. Zato sem sklenil, da ga preigram za vrati. Pri tem me je spotaknil in skoraj sem izgubil plošček. Imel sem tudi nekaj sreče," je zadnjo akcijo na tekmi opisal Burrows.

Liga NHL, finale, druga tekma:
VANCOUVER
- BOSTON - 2:0
3:2 (1:0, 0:2, 1:0) - v podaljšku
Burrows 13., 61., D. Sedin 50.; Lucic 30., Recchi 32.
Obrambe: Luongo 28; Thomas 30.
Izključitve: 6 min; 4 min.
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-3-2.

Vrhunci druge tekme finala Lige NHL