Anže Kopitar je pri drugem golu na levi strani opazil osamljenega Justina Williamsa in mu plošček serviral kot na pladnju. Foto: Reuters
Anže Kopitar je pri drugem golu na levi strani opazil osamljenega Justina Williamsa in mu plošček serviral kot na pladnju. Foto: Reuters
Anže Kopitar
Anže Kopitar je prisebno in odgovrno igral tudi v obrambi. V zadnji tretjini je takole pomagal Jonathanu Quicku, da se mreža ni še drugič zatresla. Foto: Reuters

Junak tekme je bil Justin Williams, ki je na začetku druge tretjine v razmaku treh minut zabil oba gola. Pri drugem mu je podal Anže Kopitar. Edini gol za San Jose je v zadnji tretjini dosegel Dan Boyle.

Na sedmih tekmah zbral kar 9 točk
Williams je postal prvi hokejist, ki je štirikrat igral sedmo tekmo v končnici Lige NHL in prav na vsaki zadel. Na teh tekmah je dosegel pet golov in štiri podaje ter s svojo ekipo vedno slavil.

Strelec poudaril pomen vratarja
"Seveda sem vesel, da je moj učinek na sedmih tekmah tako dober," je bil vidno zadovoljen Williams in dodal: "V letošnji končnici nisem bil najbolj produktiven, zato sem bolj vesel, da mi je končno steklo. Ta ekipa je sploh prvič igrala sedmo tekmo in lahko smo veseli, da imamo v vratih tako zanesljivega vratarja."

Letos bistveno več dela
Los Angeles se je letos uvrstil med najboljše štiri veliko težje kot lani, ko je v prvih dveh serijah izgubil le eno tekmo, letos pa kar pet. Lani so Kralji blesteli v gosteh, kjer so dobili prvih 10 tekem, tokrat pa so v gosteh dobili le eno tekmo, v svojem Staplesu pa so ostali nepremagani na 14 zaporednih tekmah, kar je nov klubski rekord. Prav vse tekme v seriji s San Josejem so se končale po istem kopitu - domača ekipa je dosegla prvi gol, nato pa tudi dobila tekmo.

Začetek finala v petek ali soboto
Kralji se bodo v finalu pomerili z zmagovalcem serije Chicago - Detroit. Če bo slavil Chicago, bo ta v soboto gostil prvo tekmo konferenčnega finala, če bo slavil Detroit, pa bi Los Angeles že v petek v svoji dvorani gostil Rdeča krila. V soboto pa se bo začela serija finala na vzhodu, kjer se bosta pomerila Pittsburgh in Boston.
Liga NHL, konferenčni polfinale, zahod:
LOS ANGELES (5) - San Jose (6) - 4:3
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Williams 25., 28.; Boyle 46.
Obrambe: Quick 25; Niemi 16.
Četrtek:
CHICAGO (1) - DETROIT (7) - 3:3
Vzhod:
PITTSBURGH (1) - Ottawa (7) - 4:1
BOSTON (4) - NY Rangers (6) - 4:1
V odebeljenem tisku je izid v seriji. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.