Vnuk je Olimpijo popeljal v vodstvo, nato pa dosegel še dva zadetka. Foto: Iztok Novak
Vnuk je Olimpijo popeljal v vodstvo, nato pa dosegel še dva zadetka. Foto: Iztok Novak
Gašper Krošelj, Medveščak
Vratar Medveščaka je pri prvem zadetku Ljubljančanov naredil veliko napako. Foto: Iztok Novak
Zmaji jezili navijače, a le zmagali

Kapetan zelenih je bil s tremi zadetki mož odločitve. Medveščak je padel 4:1. Slovenski ljubitelji hokeja bodo tako v finalu gledali večni derbi med Olimpijo in Jesenicami. Acroni Jesenice so v polfinalu dvakrat premagali Stavbarjem iz Maribora. Finale se bo začel v soboto na Jesenicah.

Vnuk načel mrežo "medvedov"
Po veliki napaki vratarja Gašperja Krošlja, ki je plošček odbil pred sebe, je Vnuk domače povedel v vodstvo. V 18. minuti je Luka Žagar s palico po glavi udaril Jureta Kralja, ki so ga z lažjim pretresom možganov odpeljali v bolnišnico. Sodnik je Žagarju prisodil pet minut kazni plus disciplinsko kazen igre. Olimpija do konca prve tretjine igre z igralcem več ni uspela kronati.

Ob dveh igralcih več brez zadetka
Ljubljančani so imeli na začetku druge tretjine 1:45 minute celo dva igralca več, ko je bil izključen še Domen Vedlin, a se je zopet pokazalo, kako neučinkovit je "power-play" zelenih. Kazen je prišla v 24. minuti. V prvi pravi akciji je po podaji Damirja Gojanovića izenačil Saša Belić.

Medveščak zapravil preveč priložnosti
Zagrebčani so imeli kar nekaj lepih priložnosti, da bi povedli. Najlepšo je zapravil Žemva. V 36. minuti pa so "zmaji" udarili dvakrat. Po lepi podaji Nejca Berliska je bil natančen Ralph Intranuovo. Navdušenje v Hali Tivoli se še ni poleglo, ko je 27 sekund kasneje na 3:1 zvišal Vnuk. Starosta slovenskega hokeja je v 56. minuti dosegel "hat-trick" po podaji Aleša Mušiča ob igri z igralcem več. Izključen je bil Miroslav Brumerčik.

Na prvi tekmi v Ljubljani so "medvedi" po bolj prepričljivi igri ugnali "zmaje" z 1:0. Ljubljančani so nato v torek dosegli "rebrejk". V Zagrebu so slavili 6:3.

POLFINALE, tretja tekma
TILIA OLIMPIJA
- MEDVEŠČAK 2:1*
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
1.300: Vnuk 17., 36., 56., Intranuovo 36.; Belić 24.
* - razmerje v zmagah

T. V.

Zmaji jezili navijače, a le zmagali