Jure Vnuk je zelo zadovoljen s predstavami v zadnjem mesecu in želi si nadaljevati zmagovito serije tudi v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Vnuk je zelo zadovoljen s predstavami v zadnjem mesecu in želi si nadaljevati zmagovito serije tudi v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com
Gal Koren je v odlični formi. V letošnji sezoni je dosegel šest golov in deset podaj. Foto: www.alesfevzer.com
Veterana Aleš Mušič in Aleš Kranjc sta ključna za uspehe Olimpije v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Hitri in spretni Žan Jezovšek je prišel iz Jesenic. Dosegel je pet golov in prispeval še šest podaj. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so z odličnimi igrami prebudili tudi gledalce v Tivoliju. Na zadnji tekmi z Asiagom se je zbralo prek 1.000 ljudi, kar se je v zadnjih sezonah dogajalo le na derbijih. Zmaga nad aktualnimi prvaki s 6:2 je dala še dodatno samozavest ekipi.

"Proti Asiagu smo bili zares učinkoviti in bil sem zelo zadovoljen. To je bila najlepša tekma sezone v Tivoliju. Veselim se tega cikla težkih tekem proti ekipam z vrha lestvice, saj bomo nato realno ocenili možnosti naše ekipe. "Power play" nam je stekel. To je zelo pomembna stvar pred naslednjimi tekmami. Mi računamo na tekmo z igralcem več, ki odloča na izenačenih tekmah. Na zadnjih treningih smo se posvečali tej prvini igre in to se je obrestovalo," je povedal Vnuk.


Vnuk pričakuje agresiven pristop Jeseničanov

V letošnji sezoni sta bila na sporedu dva derbija. Olimpija je bila na Poletni ligi na Bledu boljša z 2:0, v finalu Pokala Slovenije v Kranju pa z 2:1.

"V Podmežaklo lahko gremo samozavestno. To tekmo moramo odigrati mirno, saj derbi prinaša dodaten naboj. Ne smemo je jemati drugače, to mora biti srečanje rednega dela Alpske lige. Prepričan sem, da Jeseničani z bolj agresivno igro načrtujejo kakšno presenečenje, mi pa mirimo žogo, mirimo fante, da je to le ena tekma v Alpski ligi," je pojasnil 44-letni strokovnjak, ki je januarja zamenjal Andreja Brodnika.

Odlično stanje v garderobi
Moštvo deluje enotno in do konca tega meseca bo tudi znana realna moč ekipe. Po vrhunski predstavi proti Asiagu bosta tekmi v Podmežakli in nato v torek v Tivoliju z Vipitenom, ki ga vodi slovenski selektor Ivo Jan.

Od sobote naprej so zmaji le trenirali, saj niso imeli nobene tekme: "Včasih je bolje, da ekipa igra, kot da le trenira, saj v tem primeru ne vidiš pri čem si in težko odpraviš kakšne napake v igri. Če so igralci fizično pripravljeni, je dovolj, da igrajo in popravljaš napake od tekme do tekme. Nam je koristilo, da smo si malo oddahnili in se v miru pripravili. Stanje v garderobi je odlično. Fantje se zabavajo vsakokrat, ko stopijo na led. To je tista glavna točka, na kateri je že celo sezono poudarek. Pričakujem predvsem kakovosten derbi."

Sobotni derbi ne odloča, je bolj prestižnega pomena
Jeseničani se niso izkazali na celinskem pokalu. Izgubili so proti Rittnu z 1:6, še posebej pa je bil presenetljiv poraz proti Crveni zvezdi z 1:2 po podaljšku. "To se lahko hitro zgodi, gre za trenutek nepozornosti. To je čar hokeja, ves čas moraš biti 100-odstoten. Vsaka tekma je tekma zase in mi na starih lovorikah ne spimo. Pomembna je bila tekma za Pokal Slovenije, saj gre za lovoriko. Res pa je, da je tokratni derbi ena izmed tekem v dolgi sezoni, ki trenutno ne odloča o ničemer in je bolj prestižnega pomena. Vsekakor pa je to boj za tri točke," je še dodal Vnuk.

Poraz v Gardeni koristna lekcija
Zmaji so začeli sezono v Alpski sezoni neprepričljivo. Po uvodni zmagi v Canazeiju s 4:1 sta sledila poraza v Brunicu z 1:4 in Gardeni s 3:4. Pustertal ima deset zmag zapored in še ni oddal točke, ta poraz vsekakor ni bil spodrsljaj. Gardena je šele na enajstem mestu in nima zelo močne zasedbe.

"Malce podcenjevalno smo začeli tekmo v Gardeni. Hitro sem vzel pol minute odmora, a nisem uspel prinesti preobrata. Če nismo 100-odstotni, smo veliko slabša ekipa. Žal mi je tistih treh točk, malce se nam še vedno kolca. Gardena je prikazala eno boljših predstav v letošnji sezoni prav proti nam. To je bila dobra in koristna lekcija. Proti slabšim ekipam smo na naslednjih tekmah odigrali precej bolje. To se je pokazalo predvsem v Celovcu, ko smo bili zbrani. Nikakor nisem pričakoval serije sedmih zmag v Alpski ligi po slabšem štartu," je razlagal eden izmed junakov finala državnega prvenstva aprila 1995, ko je Olimpija osvojila prvi naslov v samostojni Sloveniji.

Kranjc: Derbi prihaja ob pravem trenutku
Izkušeni branilec Aleš Kranjc se veseli derbija. Večino kariere je odigral na Jesenicah: "Prvi derbi v Alpski ligi prihaja ravno v pravem trenutku, ko se je sezona malo razvila. Za obe strani bo tekma kar zanimiva. Statistika nam sicer res kaže sedem zaporednih zmag, a to nič ne pomeni pred derbijem. S tem, da ves teden nismo imeli tekme, se ne obremenjujemo. Mi imamo svoj načrt, svoj urnik in po tem delamo. Prva dva derbija v sezoni sta zdaj že pozabljena. Ta tekma bo nekaj posebnega, saj je bilo veliko tekem že odigranih od zadnjega obračuna. Odvisno je, kako se bo tekma začela, se razvijala in hitro se bo treba prilagoditi."

Koren: Na zadnjih tekmah se nam je vse poklopilo
Gal Koren je v letošnji sezoni v sijajni formi: "Občutki so dobri, ekipa je super, na zadnjih tekmah se nam je vse poklopilo. Teden brez tekem smo izkoristili za počitek in treninge. V soboto gremo na tekmo motivirani. Derbi pa je vedno tekma zase, ima drugačen naboj, več čustev. Predvsem pričakujemo dobro tekmo. Naš cilj je, da odigramo dobro tekmo, da damo vse od sebe in rezultat bo temu primeren."