New Jersej bo imel prvi zaključni plošček v noči na soboto. Morebitna sedma tekma bo v noči na ponedeljek. Foto: Reuters
New Jersej bo imel prvi zaključni plošček v noči na soboto. Morebitna sedma tekma bo v noči na ponedeljek. Foto: Reuters

Vragi so v Madison Square Gardenu slavili s 5:3 in v finalu Vzhodne konference povedli s 3:2. Zmagovalec dvoboja se bo v velikem finalu, ki se bo začel naslednji petek, pomeril z Los Angeles Kingsi.

Navijači Rangersov so povsem onemeli že po desetih minutah uvodne tretjine. Stephen Gionta in Patrik Elias sta Henrika Lundqvista premagala v razmiku minute in pol, pet minut pozneje pa je na velikih 3:0 povišal Travis Zajac.

Rangersi so znižali v 16. minuti prek Brandona Prusta in ujeli priključek v 32. sekundi druge tretjine po zadetku Ryana Callahana. Dvorana je eksplodirala v 17. sekundi zadnje tretjine, ko je izenačil Marian Gaborik.

New Jersey, ki je v zadnji tretjini na vrata Rangersov streljal le šestkrat, je na koncu tekme dosegel dva gola. Po podaji Gionte je svoj drugi zadetek v finalu in tretjega v končnici prispeval Carter, ki je na 72 tekmah rednega dela zbral le štiri gole in štiri podaje. 32 sekund pred koncem je v prazno mrežo plošček potisnil še Zach Parise.

"To je bila ena najslabših naših predstav v končnici in zagotovo najslabša v tej seriji. A smo zmagali, zmago smo jim dobesedno ukradli in to je najpomembneje. Tekmec je bil boljši, a mi smo znali izkoristiti svoje priložnosti. Zdaj se vračamo v svojo dvorano, kjer bomo poskušali postaviti piko na i, morali pa bomo igrati boljše kot danes," je po tekmi povedal kapetan Parise. Razmerje v strelih na gol je bilo 28:16 v korist Rangersov.

Peta tekma:
NY RANGERS (1) - NEW JERSEY (6)
3:5 (1:3, 1:0, 1:2)
Prust 16., Callahan 21., Gaborik 41.; Gionta 3., Elias 5., Zajac 10., Carter 56., Parise 60.

Obrambe: Lundqvist 12; Brodeur 25