Alex Westlund se je šele drugič v letošnji sezoni veselil zmage. Foto: Iztok Novak
Alex Westlund se je šele drugič v letošnji sezoni veselil zmage. Foto: Iztok Novak
Alex Westlund
Westy je v Tivoliju pustil neizbrisen pečat. Foto: MMC RTV SLO
Zmagovita vrnitev Westlunda v Tivoli

Lani so se zmaji z Linzem pomerili v nepozabni polfinalni seriji, ki so jo dobili s 4:2 v zmagah. Blestel je prav Westlund, ki letos na začetku sezone še ni v "top formi". Varovanci Jima Bonija so doma še brez zmage, morda pa se jim bo odprlo prav po zmagi v Ljubljani.

Kakšni so bili vaši občutki ob vrnitvi? Znova ste se izkazali pri izvajanju kazenskih strelov.
Bilo je veliko težje, kot sem pričakoval. Obe ekipi imata za seboj težak štart v sezono. To je bila tipična tekma, ko se borita zadnji dve ekipi na lestvici. Bilo je precej napak na obeh stranek, oboji skušamo najti same sebe. To bo dolgotrajen proces, tudi mi še iščemo zmagovalni ritem v Linzu.

Lani še polfinalna serija, letos dvoboj zadnjega s predzadnjim.
Na začetku sezone si res nihče ni mislil, da bo to tekma zadnjeuvrščenih ekip. Oni imajo precej poškodb, kar se je prav gotovo poznalo. Brez Elika in "Ralphija" je seveda precej težje, vendar treba je najti pot ven iz tega.

Kakšni so glavni razlogi za slabe predstave vašega moštva na začetku sezone? Izgubili ste vse tri tekme na domačem ledu, priznani trener Jim Boni je ostal.
Doma si preveč želimo vse doseči na silo. Hočemo zmagati že po petih minutah, zelo hitro zaostanemo in nato je težko. Ni časa za paniko, sezona je še dolga, odigrali smo šele šest tekem.

Doma imate tri poraze. Čakajo vas težke tekme - doma proti Salzburgu, tudi v Celovcu in na Jesenicah vam ne bo lahko.
V tej ligi lahko vsak premaga vsakega. Videli ste, kako je Olimpija premagala Jesenice, nato pa so Jeseničani dva dni zatem nadigrali Salzburg kar s 7:2. Ujeti moraš čim bolj konstantno formo, potem imaš možnost za zmago vsak večer.

Olimpija je premagala Jesenice s 5:2, drugače pa ne blesti. Kaj napovedujete vašim nekdanjim soigralcem?
Poškodbe igrajo veliko vlogo pri vsem skupaj. Želeli so si dober štart, a jim ni uspelo, potem te vsak poraz še bolj razjezi. Tudi pri njih še ni časa za paniko, letos je na sporedu 54 tekem.

Lani je bil finalni poraz proti Salzburgu zelo boleč. Morda ga igralci v glavah še zdaj niso preboleli?
To je šele začetek sezone. Ne moreš primerjati, kako igra neko moštvo na začetku oz. na koncu sezone, ko so že vsi uigrani. Vsi se moramo še najti.

Mike Morrison je stopil v velike čevlje, imel je težak začetek sezone.
Tokrat je igral zelo dobro, zelo dobro vidi plošček. Dal jim bo priložnost, da se vsak večer borijo za zmago, kar je naloga dobrega vratarja. Njihovi napadalci se bodo prebudili, ko bodo začeli zadevati, bodo nanizali zmage. Če bo Mike tako igral vso sezono, se bodo kmalu dvignili po lestvici.

Kje vam je bolj všeč, v Linzu ali v Ljubljani? Kdo ima boljše navijače?
Ljubljanski navijači so odlični, spomladi je bilo neverjetno. Takih trenutkov si želi vsak hokejist. Tudi v Linzu smo imeli podproro na začetku. Moramo začeti zmagovati, da se bodo imeli navijači česa veseliti. Za zdaj nam to še ni uspelo.

Aleš Golob

Zmagovita vrnitev Westlunda v Tivoli