Foto:
Foto:
Grega Por si je v 6. minuti prislužil disciplinsko kazen igre.
Slavija je pri Albi ostala praznih rok.

Srečanje so bolje začeli hokejisti iz hrvaške prestolnice, ki so povedli po dveh hitrih protinapadih. V nadaljevanju so železarji stopnjevali ritem igre. V zadnji tretjini so najprej izenačili, nato pa so sledile krizne minute, saj so imeli igralci iz Podmežakle kar dve minuti dva igralca manj na ledu (disciplinsko kazen igre je dobil vratar Robert Kristan). Ponujeno gostitelji niso uspeli izkoristiti in Jeseničani so v zaključku tekme prek Tonija Tišlarja prišli do zmage.

Po tekmi je zadovoljen trener Jeseničanov Roman Pristov dejal: "Pred tekmo smo vedeli, da bo Medvešček trd oreh. Uspelo nam je zmagati in v prihodnjih 14-ih dneh se bomo skušali spočiti in pripraviti na nadaljevanje Mednarodne lige in DP-ja."

Olimpija klonila tudi proti DAC-u
V Ljubljani je madžarski DAC brez večjih težav opravil z ZM-jem Olimpijo, saj je zmagal kar s 6:3. Odločilno prednost so si gostje priigrali že v prvi tretjini, ki so jo dobili kar s 3:0. V tem obdobju igre so bili gostje občutno boljši nasprotnik na igrišču, k njihovemu visokemu vodstvu pa je prispeval tudi Grega Por, ki si je že v 6. minuti prislužil disciplinsko kazen igre. Druga tretjina je minila v znamenju zeleno-belih, ki so v 32. minuti znižali izid, vendar so v naslednjih treh minutah zapravili še dve lepi priložnosti. Kazen je sledila v 37. minuti, ko je DAC izkoristil številčno premoč. V zadnjem delu igre nov nalet gostiteljev, ki so v 44. minuti v razmiku 20 sekund kar dvakrat premagali vratarja Szuperja. Zmaji so nadaljevali z dobro igro, a je "madžarska" mreža ostala nedotaknjana. DAC je neučinkovitost Ljubljančanov kaznoval, saj je po napaki domače obrambe zadel Sandor. Zmago gostov je z drugim golom potrdil Ladanyi.

Založani na Madžarskem brez možnosti
Slavija je srečanje začela vzpodbudno, vendar so po zadetku Kissa povedli domačini. Gostitelji so nadaljevali odločno, Slavija pa je pogosto igrala z igralcem manj. Eno izmed številnih premoči je v vodstvo z 2:0 spremenil Palkovics. Sredi drugega dela igre je kazalo že na potop Zaloške barke, saj je za Madžare zadel še Csibi. Do konca srečanja so nato domačini igrali nekoliko bolj obrambno, kar so prek Dejana Kontreca uspeli Založani le enkrat kaznovati.

Izidi:
MEDVEŠČAK ZAGREB - ACRONI JESENICE 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
Kos 9., Žibret 27.; Vukčevič 15., M. Rodman 44., Tišlar 57., Kranjc 58.

ZM OLIMPIJA - DAC DUNAJVAROS 3:6 (0:3, 1:1, 2:2)
Malhotra 32., Mušič 44, Pettinger 44.; Ladanyi 6., 59., Peterdi 9., 11., Horvath 38., Sandor 47.

ALBA VOLAN
- SLAVIJA 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Kiss 8, Palkovics 13., Csibi 24.; Kontrec 49.

Lestvica:                  * *        
ACRONI JESENICE       9  9 0 0 0  27
ALBA VOLAN 10 5 1 1 3 18
ZM OLIMPIJA 10 2 3 1 4 13
DAC DUNAJVAROS 9 4 0 0 5 12
SLAVIJA 9 1 2 1 5 8
MEDVEŠČAK ZAGREB 9 1 0 3 5 6 * - zmaga po podaljšku/kaz. strelih * - poraz po podaljšku/kaz. strelih