Damir Ejup je odločil v podaljšku. Foto: Drago Cvetanovič
Damir Ejup je odločil v podaljšku. Foto: Drago Cvetanovič
Jure Dolinšek
Jure Dolinšek je zadel za 2:1. Foto: Drago Cvetanovič

Šesta tekma je na sporedu v soboto zvečer v Kitzbühelu, ko si lahko slovenski prvaki že zagotovijo vstopnico za polfinale.
Oikarinen zadel z igralcem manj
V 3. minuti so imeli Jeseničani prednost igralca več, ko je bil izključen Mike Hummer. Plošček je ušel iz napadalne tretjine in v protinapadu je Jarkko Oikarinen ukanil Žana Usa. V 13. minuti je postalo vroče ob ogradi v obrambni tretjini gostov. Sledilo je medsebojno obračunavanje, najdejavnejša sta bila Jure Dolinšek in Peter Lenes. Na klopi za kaznovane sta se jima pridružila še Andrej Židan in Filip Orsagh.

Rajsar in Dolinšek zrežirala preobrat
V drugi tretjini so železarji pritisnili. V 22. minuti je bil izključen Patrick Huber. Prednost igralca več je le po nekaj sekundah z močnim strelom unovčil Sašo Rajsar. Pet minut zatem je Andrej Židan podal, Jure Dolinšek pa je iz obrata ukanil Markusa Rainerja. Ko sta na kazenski klopi sedela Židan in Anže Terlikar, so se gostitelji dolgo branili z dvema igralcema manj. Po strelu Marca Trummerja je odbiti plošček Henrik Hochfilzer poslal v mrežo za 2:2 v 32. minuti.
Mreži mirovali v zadnji tretjini
Na začetku tretje tretjine je bil najprej izključen Matevž Erman, slabo minuto za njim pa še Terlikar in gostje so imeli že drugič na tekmi dobro minuto dva igralca več na ledu. Tokrat je domača obramba na čelu z Usom zdržala. O zmagovalcu je odločal podaljšek.

Wirl v vratnico, Ejup v polno
Jeseničani so podaljšek začeli raztreseno. V 63. minuti je Kevin Wirl zadel vratnico, Us pa je izsilil sodniški met. V nadaljevanju akcije se je po kombinaciji Marjana Manfrede in Aleša Remarja plošček odbil do Damirja Ejupa, ki je zadel za veliko zmago. Razmerje v strelih na vrata je bilo 44:26.

Bregenzerwald že v polfinalu
Na drugi tekmi večera je Bregenzerwald visoko z 9:2 ugnal Zell am See in si s 4:1 v zmagah že zagotovil polfinale. Že v nedeljo sta se med najboljše štiri v Ligi INL prebila Feldkirch in Lustenau.

Četrtfinale, peti tekmi:
SIJ ACRONI JESENICE - KITZBÜHEL 3:2
* 3:2 (0:1, 2:1, 0:0)
700; Rajsar 22., Dolinšek 27., Ejup 63.; Oikarinen 3., Hochfilzer 32.
* - po podaljšku

BREGENZERWALD - Zell am See 4:1
9:2 (3:0, 1:2, 5:0)




Že odigrano:
ECE Celje - LUSTENAU 0:4

Kapfenberg - FELDKIRCH 0:4

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage.