Sabahudin Kovačevič je odprl strelski večer na Jesenicah. Foto: Iztok Novak
Sabahudin Kovačevič je odprl strelski večer na Jesenicah. Foto: Iztok Novak
Dejan Varl
Dejan Varl je postavil piko na i odlični jeseniški akciji. Foto: Iztok Novak
Jeseničani povedli z 1:0 v zmagah

Srečanje so bolje začeli zmaji, ki so imeli prek Tomaža Vnuka tri lepe priložnosti, vendar je veselje zeleno-belim preprečil Andrej Hočevar. In kdor ne da, dobi ...

Trije hitri zadetki zmanjšali apetite gostov
V 10. minuti je Sabahudin Kovačevič ob številčni prednosti na ledu zadel z natančnim strelom za desno vratnico. Aleš Sila je še drugič kapituliral manj kot minuto kasneje, ko se je Tomo Hafner sprehodil skozi ljubljansko obrambo, nato pa srečno matiral Silo. Tretji zadetek je z modre črte v 14. minuti prispeval Conrad Martin.

D. Rodman in Varl odgovorila Muriču
V drugi tretjini je bilo pričakovati, da bodo domači 'dokončali delo', a so delovali preveč pasivno, kar so gostje znali kaznovati. V 31. minuti je bil po strelu Žige Pavlina na pravem mestu Egon Murič, ki je plošček pospravil pod prečko. Zadetek je predramil 'rdeče'. Najprej je Silo s strelom iz zapestja presenetil David Rodman, nato pa so domači še šolsko odigrali ob igralcu več, tako da Dejanu Varlu ni bilo težko zadeti.

Martin poslal na led Pavlina
Jeseničani so se v zadnjem delu zadovoljili z visokim vodstvom. Več volje je (razumljivo) pokazala Olimpija, ki je v 51. minuti le prišla do drugega gola. Akcijo Nika Zupančiča in Jurija Goličiča je lepo zaključil Žiga Pance. Za kratkotrajno popestritev sila nerazburljivega srečanja je poskrbel Martin, ki je s 'krošejem' nokavtiral Pavlina. Ljubljanski branilec je namreč pred tem Kanadčana udaril s komolcem in palico. Oba sta si seveda prislužila kazensko klop. V 3. tretjini je v ljubljanskih vratih stal Matija Pintarič.

Serija se nadaljuje v torek na Jesenicah.

Finale, prva tekma:
ACRONI JESENICE
- TILIA OLIMPIJA
5:2 (3:0, 2:1, 0:1)
2.700; Kovačevič 10., Hafner 11., Martin 14., D. Rodman 37., Varl 39.; Murič 31., Pance 51.

Druga tekma, torek ob 19.15:
ACRONI JESENICE - TILIA OLIMPIJA

Tretja tekma, petek ob 19.00:
TILIA OLIMPIJA - ACRONI JESENICE

Četrta tekma, 23. marca ob 19.00:
TILIA OLIMPIJA - ACRONI JESENICE

Igrajo na 4 zmage.

A. V.


Jeseničani povedli z 1:0 v zmagah