Odlični 21-letni Jure Verlič je dobro obvladal strele jeseniških napadalcev. Foto: Marko Madžarac
Odlični 21-letni Jure Verlič je dobro obvladal strele jeseniških napadalcev. Foto: Marko Madžarac
Strömberg odločil v Mariboru

Železarji so prvo tekmo v petek v Podmežakli dobili z 8:2 in si tako s skupnim izidom 2:0 v zmagah priborili uvrstitev v finale, kjer bodo naskakovali 30. zvezdico v zgodovini kluba in sedmo v samostojni Sloveniji. Njihov tekmec bo boljši iz dvoboja med Tilio Olimpijo in Medveščakom, Zagrebčani pred torkovo drugo tekmo presenetljivo vodijo z 1:0 v zmagah. Ob morebitni zmagi Medveščaka bi bili Jeseničani že slovenski prvaki.

Strömberg odločil v podaljšku
V Mariboru je bilo srečanje zelo izenačeno, v dvorani Tabor se je zbralo okoli 1.500 gledalcev. Vratar gostiteljev Jure Verlič je s številnimi dobrimi obrambami preprečil, da bi bil izid tako visok kot na prvi tekmi. Mož odločitve je bil Conny Strömberg, ki je minuto in 23 sekund pred koncem podaljška dosegel svoj drugi gol na tekmi. Švedskemu napadalcu sta v protinapadu podala Jean Philippe Pare in Sabahudin Kovačevič. Jeseničane je v vodstvo popeljal Tomi Hafner že v 3. minuti po podaji Marjana Manfrede, a so Mariborčani prišli do preobrata z goloma Anžeta Emeršiča (z igralcem manj) in Daniela Terente.

Veliki finale se bo s prvo tekmo začel v soboto na Jesenicah. V finalu bosta tekmeca za naslov igrala na štiri zmage, prvak pa bo znan najpozneje 31. marca, ko je predvidena morebitna sedma tekma.

Polfinale, drugi tekmi:
Stavbar Maribor - ACRONI JESENICE 0:2
* 2:3 (1:1, 1:1, 0:0)
1.500; Emeršič 5., Terenta 24.; Hafner 3., Strömberg 33., 64.
* - po podaljšku

Torek ob 19.00:
MEDVEŠČAK - TILIA OLIMPIJA 1:0
Morebitna tretja tekma bo v sredo.

Izid v zmagah je v odebeljenm tisku; igrajo na dve zmagi.

C. R.

Strömberg odločil v Mariboru