Alex Carrera je že 22 let kolesarski agent. Italijan je skrbel za številne ase, ki so osvajali največje dirke sveta. Foto: MMC RTV SLO
Alex Carrera je že 22 let kolesarski agent. Italijan je skrbel za številne ase, ki so osvajali največje dirke sveta. Foto: MMC RTV SLO

"Rešiti skušam vsakršno njegovo težavo. Urediti vse, povezano s pogovori, osebnimi in tehničnimi pokrovitelji. Poskrbim za vse, tudi za javno podobo," je v pogovoru za TV Slovenija povedal Carrera, ki je imel srečno roko na začetku kariere agenta. Damiano Cunego in Romans Vainšteins. Italijan je imel meteorski vzpon in leta 2004 je presenetil z zmago na Giru, Latvijec pa je leta 2000 v Plouayu postal svetovni prvak na cestni dirki.

Zmagovalci Toura so seveda glavni zvezdniki kolesarskega leta. Pogačar bi moral letos veliko več potovati, če bi bila to normalna sezona, saj bi po veličastni zmagi sledile številne obveznosti do pokroviteljev in medijev.

Tadej Pogačar je na letošnjem Touru osvojil kar tri majice. Foto: Reuters
Tadej Pogačar je na letošnjem Touru osvojil kar tri majice. Foto: Reuters

"Koronavirus mu je morda celo pomagal, saj je imel manj potovanj in obveznosti s pokrovitelji. Pogovore z mediji je opravljal po Zoomu ali Skypu, zato je bil precej doma," je povedal Carrera, ki prisega na kvaliteto in ne kvantiteto. Po navadi je imel pod svojim okriljem okoli 40 kolesarjev. Thor Hushovd, Danilo Di Luca, Alessandro Petacchi in številni drugi asi so bili uspešni z njegovo pomočjo. Najbolj slavno ime je vsekakor štirikratni zmagovalec Toura Chris Froome.

Zdaj je njegov glavni as Pogačar in seveda tudi Jan Polanc, ki prav tako nastopa za ekipo UAE Team Emirates.

"Abudabijski šejk je rekel, da je zmaga na Dirki po Franciji s Pogačarjem najpomembnejši dogodek v zgodovini Abu Dabija po odkritju nafte v tej državi," je slikovito opisal Carrera.

Pogačar je dan po zmagi na Touru dopolnil 22 let. "Prepričan sem, da bo prihodnje leto, leta 2022, 2023, 2024 in tako naprej eden izmed največjih kolesarjev sveta," je še dodal Carrera, ki je najbolj vesel, da je as iz Klanca pri Komendi podaljšal pogodbo do leta 2024.

Agent Alex Carrera ima še velike načrte s Pogačarjem