Warren Barguil. Foto: EPA
Warren Barguil. Foto: EPA

Šest kilometrov pred ciljem je Remco Evenepoel s Tadejem Pogačarjem in Jonasom Vingegaardom zgrešil desni odcep. Vsi so odbrzeli naravnost, a k sreči hitro ugotovili zmoto, tako da več kot 20–30 sekund niso izgubili. Vseeno dovolj, da se niso mogli vmešati v boj za etapno zmago, potem ko so že resno ogrožali ubežnike.

Pogačar pojasnil, zakaj je zgrešil odcep

V skupnem seštevku še naprej devet sekund pred belgijskim asom
"Se zgodi. Bil je čuden ovinek na desno, tam ni bilo nikogar, ob cesti je bila le majhna puščica. Zgrešili smo, se poskušali vrniti, a za etapno zmago se ni izšlo. Spredaj je bil sicer močan beg, naš glavni cilj je bil zadržati majico vodilnega pred sobotno kraljevsko etapo, kar nam je uspelo," je povedal Pogačar, ki je z 28 sekundami zaostanka osvojil 6. mesto. V skupnem seštevku ima pred Evenepoelom pred sobotno izjemno zahtevno etapo še naprej devet sekund prednosti.

Klanec tudi do 20-odstoten
Berguil, ki je iz ubežne skupine napadel na predzadnjem vzponu, je slavil sedmo zmago v karieri, peto na dirkah svetovne serije. Etapa zidov ("muri") je tradicionalno izredno zanimiv dan na Dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Letos je bila sicer 5. etapa od Sefra do Ferma krajša kot običajno, dolga le 155 km s skupno 2404 višinskimi metri. V zaključku v mestu Fermo so kolesarji odpeljali 18-kilometrski krog, ki se je končal s strmim zaključkom v mestno središče, kjer maksimalni naklon doseže kar 20 odstotkov, sam ciljni vzpon pa je bil dolg 3,2 km s povprečnim naklonom šest odstotkov.