Justine Ghekiere. Foto: EPA
Justine Ghekiere. Foto: EPA

Niewiadoma je sicer poskusila z napadom v zadnjem kilometru preizkušnje, a se ni otresla lanske zmagovalke in prve favoritinje tudi za letošnjo skupno zmago Demi Vollering (SD Worx Protime).

Za nameček je Vollering ob koncu prehitela Poljakinjo in odvzela zadnje štiri bonifikacijske sekunde za tretje mesto v etapi. Za zmagovalko je zaostala 1:23 minute. Druga je bila Francozinja Maeva Squiban (Arkea B&B Hotels) z zaostankom 1:15 minute.

V skupnem seštevku je Niewiadoma za nekaj sekund povišala prednost pred nizozemsko specialistko za gorsko kolesarstvo Puck Pieterse (Fenix Deceuninck), ki zdaj zaostaja 27 sekund. Tretja je Francozinja Cedrine Kerbaol (Ceratizit WNT) s še desetimi sekundami zaostanka več. Lanska zmagovalka Vollering zaostaja 1:15 minute in je skupno osma.

V nedeljo bo na sporedu zadnja, kraljevska etapa od Grand-Bornanda do Alpe d'Hueza, ki bo dolga 149,9 km. V drugi polovici etape kolesarke najprej čaka zahteven prelaz Glandon (19,9 km/7,2 %), nato pa še 14 kilometrov dolg ciljni vzpon do slovitega smučarskega središča z 21 serpentinami in povprečnim naklonom 7,9 %.