Tako kot prvi dan je tudi drugi dan šestdnevne etapne dirke na jugu Kitajske odločal sprint glavnine. V nasprotju s prvo etapo je bil zaključek druge etape malce težji z rahlim naklonom, že prej pa je razgiban teren omogočil obetaven beg dneva, na koncu so bili ubežniki po 180 km ujeti vsega 500 metrov pred ciljem!

Po dolgem sprintu je bil najmočnejši Belgijec Warre Vangheluwe, kar je prva zmaga v svetovni seriji za 23-letnega kolesarja ekipe Soudal Quick Step. Drugi je bil Nemec Max Kanter (Astana), tretji pa Britanec Jake Stewart (Israel Premier Tech).

Govekar z veliko hitrostjo do petega mesta

Četrti je bil mladi Italijan Alberto Bruttomesso, peti pa Matevž Govekar, oba iz ekipe Bahrain Victorious. Če je bil Bruttomesso delno zaprt za hrbtom Kanterja in Vangheluweja, pa je Govekar v zaključku prišel z veliko hitrostjo in nakazal, da bi mogoče bil boljša izbira za prvega sprinterja v ekipi.

V prvi etapi je Bahrain sprintal s Srbom Dušanom Rajovićem, ki je bil na ravni in odprti cesti v množičnem sprintu glavnine sedmi. Prvo zmago med kolesarsko elito je v torek dosegel 28-letni Belgijec Lionel Taminiaux iz ekipe Lotto Dstny. Drugi je bil še en Belgijec Gijs Van Hoecke (Intermarché Wanty), tretji pa Juan Molano, sprinter ekipe UAE Emirates.

Odločitev na zaključnem zidu pete etape

V skupnem seštevku po dveh uvodnih sprinterskih etapah vodi Max Kanter. Sledita malce bolj razgibani etapi, ki pa še vedno ponujata priložnost sprinterjem, kot je tudi Govekar. Skupnega zmagovalca bo predvidoma odločila peta etapa s ciljem na gorski razgledni točki Nongla (3,3 km s 6,6 % z zaključnim kilometrskim zidom s povprečnim naklonom več kot 14 odstotkov). Lansko zmago brani Milan Vader (Visma Lease a Bike).

Guangši je avtonomna pokrajina na jugu Kitajske ob Tonkinškem zalivu in meji na Vietnam. Od leta 2017 gosti etapno dirko svetovne serije, s katero se končuje kolesarska sezona na cesti. Zaradi oddaljenosti in konca sezone ter treh zaporednih odpovedi zaradi covida ne pritegne veliko pozornosti med ljubitelji kolesarstva. Sami kolesarji so večinoma navdušeni nad pogoji in samo pokrajino ter sproščenim vzdušjem ob koncu sezone.