Tim Merlier je uspešno sezono kronal z naslovom evropskega prvaka. Foto: EPA
Tim Merlier je uspešno sezono kronal z naslovom evropskega prvaka. Foto: EPA

Merlier je osvojil drugo kolajno na evropskih prvenstvih, saj je bil pred dvema letoma že bronast. Za 31-letnega Belgijca je bila to 14. zmaga v sezoni, več jih ima le Tadej Pogačar, ki je pri številki 21. Slovenija ni imela svojega predstavnika.

Drugo mesto je zasedel Nizozemec Olav Kooij, lani na prvenstvu tretji, za presenečenje pa je z bronom poskrbel Estonec Madis Mihkels, ki je v zaključku premagal Belgijca Jasperja Philipsena, Norvežana Alexandra Kristoffa in Danca Madsa Pedersena.

Razočarali so predvsem Italijani, ki so delali za Jonathana Milana. Najprej tako kot Belgijci niso imeli svojega predstavnika v nevarnem begu, v katerem je bil tudi aktualni svetovni prvak Nizozemec Mathieu Van der Pool, ki je nekajkrat poskušal z napadom, vedno pa mu je sledil tudi Pedersen. Nato so prevzeli pobudo pri pripravi sprinta, a v zaključku svojega aduta niso mogli spraviti višje od 13. mesta.

Šest slovenskih kolesark je nastopila na dirki mladink. Vidnejšega rezultata niso dosegle, Sara Pestotnik, je za zmagovalko Nizozemko Puck Langenbarg zaostala 29 sekund in zasedla 35. mesto, Anet Trakonja je bila 43. (+0:39), Taja Mehle pa 46. (+0:44). Eva Potočnik, Vesna Potočnik in Dominika Štrukelj so odstopile.