Luka Mezgec se je 20. junija lani veselil zmage na drugi etapi Dirke po Sloveniji. Dobil je šprint v Celju. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Mezgec se je 20. junija lani veselil zmage na drugi etapi Dirke po Sloveniji. Dobil je šprint v Celju. Foto: www.alesfevzer.com

V zaključku 14. etape Dirke po Španiji v Oviedu je odstopil zaradi zlomljene črevnice. Zaradi neugodnega zloma je moral nekaj tednov počivati.

"Po padcu na Dirki po Španiji je bilo bolj boleče, saj sem vedel, da le jaz ležim. Ostali kolesarji so zdravi in dirkajo. Takrat sem bil v življenjski formi in hotel sem dirkati. Trenutno smo vsi v nekem "zosu". Ta negotovost je najhujša za glavo," je v pogovoru za TV Slovenija dejal 31-letni Kranjčan, ki je 1. junija 2014 dosegel prvo etapno zmago slovenskega kolesarja na Dirki po Italiji, ko je dobil šprint zadnje etape dirke leta 2014 s ciljem v Trstu.

Zdaj je veliko časa preživel na trenažerju, udeležil se je tudi navideznih dirk, ki so v zadnjih šestih tednih postale pravi hit med kolesarji.

Zjutraj ne ve, ali je čas za daljši ali krajši trening
Dirko po Franciji so preložili za dva meseca, štart bo 29. avgusta v Nici. Koledar preostalih dirk še ni potrjen. Avgusta bi lahko izvedli klasike, ki so bile preložene spomladi.

"Tekmovalni koledar ni znan. Ko zjutraj vstanem, ne vem, ali je čas za dolg trening ali za kratek in intenziven trening. Najprej mora biti dovoljena svoboda gibanja, kot je bila pred koronavirusom. Do takrat se ne bom zanašal na datume," je dodal Mezgec. Pozimi je na višinskih pripravah nekoliko shujšal, kar mu omogoča hitrejše vzpenjanje. V 2. etapi Dirke po Emiratih konec februarja je na jezu Hatta zasedel sedmo mesto.

Zdaj ima precej več prostega časa: "Velikokrat se dobimo prek videokonference z drugimi moštvenimi kolegi. Vsak poda kakšno idejo. Spekel sem že nekaj hlebcev kruha in vsak je boljši. "

Mezgec: Zdaj smo vsi kolesarji v istem "zosu"