Edoardo Affini je zlatu na posamičnem kronometru dodal še zlato z mešane ekipne preizkušnje. Foto: EPA
Edoardo Affini je zlatu na posamičnem kronometru dodal še zlato z mešane ekipne preizkušnje. Foto: EPA

Na 52,3 km dolgi trasi med krajema Heusden-Zolder in Hasselt so v postavi Mattia Cattaneo, Elena Cecchini, Vittoria Guazzini, Mirco Maestri, Gaia Masetti in Edoardo Affini po dobri uri vožnje (1:01:43) in s povprečno hitrostjo 50,845 km/h za 17 sekund ugnali Nemce (Jannik Steimle, Max Walsheid, Nils Politt, Mieke Kröger, Franziska Koch in Lisa Klein).

Tretji so bili gostitelji Belgijci (Alana Castrique, Marion Norbert Riberolle, Noah Vandenbranden, Victor Vercouillie, Jesse Vandenbulcke, Edward Theuns), ki pa so že bili počasnejši za minuto in 33 sekund. Manj kot dve minuti so zaostali le še četrti Poljaki, preostali dve ekipi pa sta si nabrali večminutni zaostanek.

V konkurenci mladincev so bili najboljši Nizozemci. V postavi Sara Sonnemans, Jente Koops, Joeri Schaper, Gijs Schoonvelde, Roos Müller in Michiel Mouris so s povprečno hitrostjo 48,031 km/h ciljno črto prečkali v času 1:05:20. Drugouvrščene Nemce so ugnali za 13 sekund, tretji Norvežani pa so zaostali še deset sekund več.

Tako v članski kot mladinski konkurenci ni bilo slovenskih predstavnikov. Na mladinskem kronometru je nastopilo devet reprezentanc, na članskem pa zgolj šest. Od petka do nedelje, ko se bo evropsko prvenstvo končalo, se bodo zvrstile še cestne dirke. V petek bosta na sporedu dirki mlajših članov in mlajših članic.