Mads Pedersen, ki je pred dvema tednoma izgubil boj za bron s Tadejem Pogačarjem na svetovnem prvenstvu, se je veselil v Hamburgu. Foto: EPA
Mads Pedersen, ki je pred dvema tednoma izgubil boj za bron s Tadejem Pogačarjem na svetovnem prvenstvu, se je veselil v Hamburgu. Foto: EPA

Viviani je to dirko dobil trikrat. Najboljši je bil v letih 2017, 2018 in 2019 in je s tremi zmagami najuspešnejši kolesar te dirke.

Zmaga Pedersena je bila tesna. Favoriti so vse do konca lovili Američana Brandona McNultyja, Nemca Nilsa Politta in Belgijca Yvesa Lampaerta, ki so napadli približno deset kilometrov pred ciljem.

Na koncu pa so trije ubežniki ostali brez stopničk, od te trojice je bil najvišje Lampaert na šestem mestu. Mesto pred njim je končal Novozelandec Laurence Ptihie, ki je s tem dosegel najboljši izid kariere v svetovni seriji.

"Trojica je še en kilometer pred koncem imela razliko, nisem bil prepričan, če jo bomo ujeli," je povedal Pedersen, ki se je veselil 34. zmage v profesionalni karieri.

Danec je že nekaj metrov pred ciljem dvignil roki v znak zmagoslavja, pri čemer ga je skoraj presenetil van Poppel, ki je z veliko hitrostjo prišel čez ciljno črto tik za njim.

"Nisem videl, kaj se dogaja za mano. Danny je res prišel hitro za mano, ampak bilo je dovolj za zmago," je še povedal Pedersen in poudaril, da je zadovoljen s sezono, v kateri je šestkrat slavil.

Edini Slovenec Matevž Govekar iz ekipe Bahrain Victorious je končal na 34. mestu.