Nacer Bouhanni je bil v ponedeljek za nekaj centimetrov prekratek, tokrat pa je bil za več kot dolžino kolesa pred Davidom Cimolaiem. Foto: EPA
Nacer Bouhanni je bil v ponedeljek za nekaj centimetrov prekratek, tokrat pa je bil za več kot dolžino kolesa pred Davidom Cimolaiem. Foto: EPA

Kolesarje je zjutraj v hotelih v La Molini presenetil sneg. Vozila so bila zasnežena, temperatura je bila le okoli tri stopinje. Da bi se izognili nevarnemu spustu, so prireditelji štart prestavili v vas Montferrer, tako da je bila etapa, ki se je končala v Igualadi, dolga le 136 kilometrov.

Naslednja nevšečnost se je zgodila 32 kilometrov pred ciljem, ko je bilo v padec (ob združitvi cest po krožišču) vključenih več kolesarjev.

Vse skupaj ni zmotilo Nacerja Bouhannija. V nasprotju z Andjem Greiplom je "preživel" tudi vzpon druge kategorije, ki je bil blizu cilja, in v Igualadi v ciljnem šprintu zanesljivo opravil s tekmeci. Davida Cimolaia, ki je dobil prvo etapo, je prehitel sto metrov pred ciljem, na koncu pa je imel več kot dolžino prednosti pred Italijanom.

"Izjemno sem zadovoljen z delom ekipe Cofidis. V prvi etapi sem naredil napako in bil poražen za dva centrimetra, zato sem si danes res želel zmage," je povedal Bouhanni.

Jan Tratnik se je veselil zmage na moštvenem kronometru dirke Coppi & Bartali v Gatteu ob Jadranskem morju. Njegova ekipa je v drugi poletapi dirke na 13,3 kilometra dolgi progi za dve sekundi premagala ekipo Skyja, ki jo je vodil Elia Viviani, na tretje mesto se je s 13 sekundami zaostanka uvrstila francoska ekipa Direct Energie.

Tejay van Garderen je pred petkovo gorsko etapo ubranil majico vodilnega: "Pričakoval sem napade, na zadnjem vzponu so se res zgodili (poskušala sta tudi Froome in Valverde; op. a.). Povsem jasno je, da me konkurenti ne bodo kar pustili, da brez truda v Barcelono pridem kot vodilni. Do cilja je še kar nekaj vzponov, čaka nas garanje, a zaupam v ekipo in svoje sposobnosti, tako da verjamem, da bom zmagal," je dejal Van Garderen.

DIRKA PO KATALONIJI, 4. etapa         
Montferrer - Igualada, 136 km:        
  1. N. BOUHANNI     FRA       3:04:27
  2. D. CIMOLAI      ITA           vsi
  3. D. IMPEY        JAR              
  4. A. EDMONDSON    AVS          isti
  5. D. SMITH        NZL              
  6. P. SERRY        BEL           čas
134. J. BRAJKOVIČ    SLO         +2:36
154. D. NOVAK        SLO          6:42
                                      
Skupni vrstni red po 4. etapi:        
  1. T. VAN GARDEREN ZDA      13:29:00
  2. S. SANCHEZ      ŠPA         +0:41
  3. G. THOMAS        VB          0:44
  4. A. VALVERDE     ŠPA          0:45
  5. C. FROOME        VB          0:49
  7. A. CONTADOR     ŠPA          1:13
119. J. BRAJKOVIČ    SLO         29:09
148. D. NOVAK        SLO         34:47