Luka Mezgec  bo morda po letošnji sezoni zapustil ekipo Giant Alpecin. Foto: EPA
Luka Mezgec bo morda po letošnji sezoni zapustil ekipo Giant Alpecin. Foto: EPA
Mezgec na Giro z visokoletečimi načrti

Letos je kolesar, ki živi v Kamniku, dobil drugo etapo dirke v Franciji Du Haut Var-matin, ko je premagal Philippa Gilberta. Mojster enodnevnih dirk je na družbenem omrežju ob fotografiji z Mezgecem zapisal, da ga je premagal eden najbolj posrečenih kolesarjev in bi ga z veseljem imel v ekipi. "Tudi v tej smeri razmišljam. Nekaj se pogovarjamo. Bomo videli," je skrivnostno dejal 26-letnik. "Nekaj zanimanja zame je med ekipami. Upam, da bom našel pravo sredino, kjer se bom lahko še naprej razvijal."
Mezgec je zadnja leta eden najboljših šprinterjev, lani je dobil tudi zadnjo etapo na Dirki po Italiji. Od leta 2013 nastopa za ekipo Giant Alpecin (ekipa se je najprej imenovala Argos Shimano in nato Giant Shimano), pogodba pa se mu izteče letos.
Z mislimi je Mezgec zdaj povsem pri Dirki po Italiji, kjer se mu obeta vloga kapetana. Generalka za tritedenski maraton bo Dirka po Romandiji. Kakšne načrte pa ima za drugi del sezone? "Odvisno, kako bo s pogodbo. Če prej podpišem, si še bolj želim na Vuelto, kjer ne potrebujem rezultata in lahko treniram za svetovno prvenstvo. Če ne bom imel pogodbe, si bolj želim v Hamburg in Plouay, kjer lahko naredim dober rezultat in potem lažje podpišem pogodbo."
Svetovno prvenstvo bo septembra gostil Richmond v ZDA. Po zadnjih informacijah proga ne bo pretirano težka, priložnost naj bi dočakali sprinterji, med katerimi bo prvo ime slovenske reprezentance Mezgec: "Za SP sem motiviran. Upam, da bom dobil dobre pripravljalne dirke. Samo s treningi se ne morem boriti za najboljša mesta, toliko se poznam."
Še en reprezentančni nastop Mezgeca čaka junija v Bakuju na prvih evropskih igrah. Vendar njegov nastop v Azerbajdžanu še ni gotov. "Nisem stoodstoten, da bom šel. Govoril sem s selektorjem Gorazdom Štangljem, povedal sem mu, da imamo v 42 dneh 33 startov, kar je zelo stresno za telo. Če bom preveč utrujen, bom izpustil evropske igre."

Mezgec na Giro z visokoletečimi načrti