Olimpijski prvak v kronometru je na Instagramu zapisal, da je med padcem utrpel zlomljeno vretence v spodnjem delu hrbta.

"Življenje včasih ni najlažje, kajne? Zdravniški pregledi so pokazali, da sem utrpel zlom vretenca v spodnjem delu hrbta, zato sem minuli teden okreval v rehabilitacijskem centru Red Bulla, kjer so zame dobro poskrbeli," je zapisal 34-letnik.

Dodal je, da se počasi vrača na kolo: "Vzel si bom čas za okrevanje. Videli bomo, kam nas bo to pripeljalo." Zmagovalec štirih grand tourov se je ob tem zahvalil navijačem in ekipi za vso podporo.

Denkove napovedi zadržane
Po padcu je bilo hitro jasno, da ne bo mogel sodelovati na olimpijskih igrah. Naslednji cilj je bila Dirka po Španiji, a ta je zdaj zaradi omenjenega dogodka zelo vprašljiva. Direktor dirke Javier Guillen je pred dnevi potrdil, da bo Roglič nastopil na Dirki po Španiji, a šef ekipe Ralph Denk je precej bolj zadržan. "Očitno direktor ve več kot jaz. Primož trenutno le malo trenira na sobnem kolesu, udeležba na Vuelti je še odprta. Verjamem, da si direktor to zagotovo želi, a jaz tega ne morem potrditi."

Dirka po Španiji se bo začela 17. avgusta v Lizboni z vožnjo na čas.