Primož Roglič, ki se je na dirke vrnil po dvomesečni odsotnosti (zadnjič je dirkal na Dirki po Baskiji, ki jo je zaradi padca končal predčasno), je bil blizu etapne zmage. Foto: ASO/Billy Ceusters
Primož Roglič, ki se je na dirke vrnil po dvomesečni odsotnosti (zadnjič je dirkal na Dirki po Baskiji, ki jo je zaradi padca končal predčasno), je bil blizu etapne zmage. Foto: ASO/Billy Ceusters

Etapa od Gannata do Col de la Loga je bila dolga 142 kilometrov, odločal je sprint glavnine na vrhu 1255 metrov visokega prelaza Col de la Loge. Magnus Cort Nielsen je imel dve dolžini kolesa prednosti pred Rogličem, ki je bil videti nezadovoljen in je udaril po krmilu, ko je prečkal ciljno črto. Tretji je bil Američan Jorgenson, četrti Italijan Ciccone in peti Španec Lazkano. Remco Evenepoel je bil 27., v času zmagovalca je v cilj prišlo 53 kolesarjev.

Roglič je bil malce prepozen
"Bilo je blizu, a tudi težko, saj ne moreš ravno vsega dobro oceniti v tako veliki skupini. Vsi so v zelo dobri formi in na koncu je bil eden pač hitrejši. Malce prepozen sem bil, obenem pa nisem videl vsega spredaj," je povedal Roglič in dodal: "Če bomo tako dobro sodelovali, bomo prej ali slej dosegli dober rezultat. Vsi naši fantje so na dobri ravni, pokazali so predanost našemu delu, zato sem seveda razočaran, ker se jim nisem oddolžil z zmago."

Tudi skupno prvi Cort Nielsen, drugi Roglič
31-letni Danec Cort Nielsen, ki na začetku sezone ni blestel, imel pa je tudi težave s poškodbo, je s tem slavil svojo prvo zmago v norveški ekipi Uno-X Mobility, skupaj pa 27. v profesionalni karieri. Z desetimi sekundami odbitka je prevzel tudi rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku enotedenske Dirke po Dofineji. Roglič (šest bonifikacijskih sekund) je drugi (+0:04), Jorgenson tretji (+0:06). Danec Mads Pedersen, ki je na prvi etapi oblekel rumeno majico, se je dolgo držal favoritov, na koncu pa le popustil.

Armirail brez nagrade za dolg beg
Osmoljenec dneva je Bruno Armirail (Decathlon AG2R La Mondiale), ki je bil najvztrajnejši od peterice ubežnikov, zasledovalci pa so ga ujeli le nekaj sto metrov pod vrhom. Na zadnjem klancu je ritem narekovala tudi Rogličeva ekipa Bora Hansgrohe oziroma Rus Aleksander Vlasov in Avstralec Jai Hindley.

Sledi nova razgibana etapa, v sredo vožnja na čas
V torek bo na sporedu še ena razgibana etapa od Celles-sur-Durolla do Les Establesa (181,7 km). Zahtevnih je predvsem zadnjih 62 km. Ciljni klanec je dolg 3,8 km s povprečnim naklonom 5,2 odstotka. V sredo sledi 34,4 km dolga vožnja na čas od Saint-Germain-Lavala do Neulisa po dokaj razgibani traso, a brez pravih klancev.

Roglič na 2. etapi Dike po Dofineji zaostal le za Cort Nielsnom
Gannat - Col del la Loge, 142 km:      
  1. M. CORT          DAN       3:21:42
  2. P. ROGLIC        SLO              
  3. M. JORGENSSON    ZDA           vsi
  4. G. CICCONE       ITA          isti
  5. O. LAZKANO       ŠPA           cas
                                       
Skupni vrstni red po 2. etapi:         
  1. M. CORT          DAN       7:23:02
  2. P. ROGLIC        SLO         +0:04
  3. M. JORGENSSON    ZDA          0:06
  4. B. ARMIRAIL      FRA          0:08
  5. C. CHAMPOUSSIN   FRA          0:10
Trasa druge etape. Foto: Organizator
Trasa druge etape. Foto: Organizator