Primož Roglič se je po hudem padcu na Dirki po Baskiji spet znašel na tleh. Foto: EPA
Primož Roglič se je po hudem padcu na Dirki po Baskiji spet znašel na tleh. Foto: EPA

Po pričakovanju je zmagovalca etape odločil zadnji vzpon s povprečnim naklonom 5,2 odstotka. Iz glavnine sta približno 500 metrov pred ciljem skočila Gee in Romain Gregoire (Groupama FDJ), ki sta obračunala za zmago. Več moči je imel Kanadčan, ki je dosegel prvo zmago med poklicnimi kolesarji. Roglič je v cilj prišel v večji skupini na desetem mestu z zaostankom treh sekund.

26-letni Gee je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Roglič je z drugega padel na četrto mesto in zaostaja za sedem sekund. Do zdaj vodilni Magnus Cort Nielsen (Uno-X Mobility) je drugi z zaostankom treh sekund.

Roglič je bil udeležen v padcu malo po 40 kilometrih 181 kilometrov dolge etape. Pomagali so mu ekipni kolegi in po menjavi kolesa je vožnjo nadaljeval in hitro ujel glavnino. Televizijska slika je pokazala, da je imel Kisovčan strgan dres v predelu spodnjega hrbta in odrgnino na levem boku. Takoj po koncu etape je dejal, da ne čuti posledic, in hudomušno dodal, da ga bolj skrbi, ali ima na voljo dovolj dresov.

"Zgrešil sem cesto in padel. Lahko bi se končalo huje, na srečo ni večjih bolečin. Bomo videli, kako bo v prihodnjih dneh. Zaključek etape ni bil po mojem okusu, saj je bila skupina precej velika, se pa že veselim jutrišnjega kronometra, ki bi odličen test pred Tourom," je pozneje dodal Roglič.

V sredo je na sporedu 34,4 km dolga vožnja na čas od Saint-Germain-Lavala do Neulisa. Trasa je razgibana, a brez pravih klancev, bo pa razkrila tudi moč Remca Evenepoel (Soudal Quick Step) v primerjavi z Rogličem.

Odločitev o končnem zmagovalcu naj bi vendarle padla konec tedna, ko so na sporedu gorsko obarvane etape. Šesta etapa bo kolesarje popeljala na vrh Le Collet d'Allevarda (11,2 km/8,1 %), v soboto pa sledi še 155 km dolga etapa od Albertvilla do Samoensa. Tam bo zadnji vzpon dolg dobrih deset kilometrov s povprečnim naklonom nad devet odstotkov. Dirka se bo končala v nedeljo, ko karavano med drugim čaka 9,4 km dolg zaključni vzpon na Plateau des Gliers, ki ima povprečni naklon 7,1 odstotka.

Roglič po padcu v tretji etapi brez posledic
Skupni vrstni red po 3. etapi:         
  1. D. GEE           KAN      11:45:20
  2. M. CORT          DAN         +0:03
  3. R. GREGOIRE      FRA          0:04
  4. P. ROGLIČ        SLO          0:07
  5. M. JORGENSSON    ZDA          0:09
Profil tretje etape. Foto: Organizator
Profil tretje etape. Foto: Organizator