"Povsod je lepo, a doma je najlepše," je na dogodku povedal Roglič, ki si je veliko časa vzel za navijače, podelil na stotine avtogramov in poziral za skupne fotografije. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Kot je poročala novinarka TV Slovenija Petra Mušič Škerjanec, je danes velika množica navijačev v Zagorju želela čestitati slovenskemu kolesarskemu zvezdniku za še eno odlično sezono. Primož Roglič je letos zbral osem zmag, vse na dirkah svetovne serije. Najbolj je odmevala tista na Dirki po Španiji, ki jo je dobil že štirikrat.

Danes se je z navijači spominjal vseh lepih trenutkov, prav posebno čast pa so mu pokazali s tem, da so mu posvetili park in desetkilometrsko kolesarsko stezo. Ta bo ljubiteljske športnike peljala mimo kraja, v katerem je začel svojo kolesarsko pot. Ob njej mu je občina Zagorje ob Savi postavila park, kjer so zapisani vsi njegovi uspehi, tablice z napisi tako dopolnjujejo konstrukcijo že prej postavljenih olimpijskih krogov na zahodni strani.

"Česa takega si ne moreš predstavljati ali zamišljati. V posebno čast mi je. Česa si želim, je, da služi namenu, da se bodo lahko mladi predvsem varno ukvarjali s športom in uporabljali vso to infrastrukturo," je na dogodku povedal Roglič.

"Vedno imaš možnost vplivati na jutri, kaj se bo zgodilo, kaj boš naredil. Po drugi strani pa moraš uživati in biti zadovoljen s tem, kar narediš. Za zdaj zelo uživam, še posebej, če sem razlog, da se dogajajo te stvari, kar je bilo danes," je še dodal Roglič.

Njegov pogled je že usmerjen v prihodnost. Na katerih dirkah bo nastopil v naslednji sezoni, še ni mogel razkriti, to bo znano po zimskih pripravah z ekipo Red Bull Bora Hansgrohe.

Roglič v Zagorju ob Savi dobil park in kolesarsko stezo