Avstralska kolesarka Brodie Chapman po koncu dirke. Foto: EPA
Avstralska kolesarka Brodie Chapman po koncu dirke. Foto: EPA

V tesni štafetni preizkušnji, dolgi 53,7 kilometra, v Zürichu je za vsega 85 stotink sekunde premagala Nemčijo, tretje mesto je zasedla Italija, ki je zaostala dobrih osem sekund.

Z zaostankom 23 sekund je bila četrta Francija, preostale reprezentance pa niso bile konkurenčne, peta je bila Danska, šeste ZDA, sedma Kanada in osma Švica, zmagovalka zadnjih dveh prvenstev.

Med 20 reprezentancami ni bilo Slovenije in presenetljivo tudi Nizozemske, prvakinje leta 2019. Slovenijo je sicer zastopala Nika Bobnar, ki je kolesarila v ekipi Mednarodnega kolesarskega centra krovne zveze UCI, ta je zasedla 15. mesto.

Vabljeni na Avdiofestival

Ob skorajšnjem koncu izjemne sezone za slovensko kolesarstvo vabljeni na debato v živo. Na Avdiofestivalu v ljubljanski Cukrarni bodo v ponedeljek, 7. oktobra, ob 17.00 v podkastu Tour 202 pred občinstvom nastopili Martin Hvastija (kolesarska zveza), Slavko Jerič (podkasta Številke in SOS), Igor Tominec (Val 202) in voditelj Luka Petrič. Zagotovite si brezplačne vstopnice.

Ekipe so sestavljali po trije moški in tri ženske. Najprej so startali moški, že po polovici proge so vodili Avstralci, za katere so nastopili Michael Matthews, Ben O'Connor in Jay Vine, privozili so si dobrih sedem sekund prednosti pred Italijo, v ekipi azzurrov sta bila dobitnika srebra in brona s posamične vožnje na čas, Filippo Ganna in Edoardo Affini, pomagal jima je še Mattia Cattaneo. Z ne prevelikim zaostankom so sledili Nemci, Francozi in Američani.

Avstralska dekleta na čelu z olimpijsko in svetovno prvakinjo v tej disciplini Grace Brown nato sicer niso bila tako hitra kot Nemke, a so vseeno ohranila minimalno prednost pred njimi.