Matej Mohorič ostaja pri štirih nastopih na cestni dirki elite na svetovnih prvenstvih. Nazadnje je dirkal v Leuvnu 2021, kjer je bil najboljši Slovenec, zasedel je 14. mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Mohorič ostaja pri štirih nastopih na cestni dirki elite na svetovnih prvenstvih. Nazadnje je dirkal v Leuvnu 2021, kjer je bil najboljši Slovenec, zasedel je 14. mesto. Foto: www.alesfevzer.com

Matej Mohorič je padel prejšnji teden na ogledu trase gravelske dirke v Gironi in utrpel poškodbo dlani. Ta mu še ne dopušča nastopa na nedeljski dirki, bolečine so še prevelike. Njegovo mesto v reprezentanci bo zasedel Matic Žumer.

Selektor Uroš Murn: “Z Matejem sem bil od padca ves čas na zvezi. Vse do danes smo čakali na dokončno odločitev, ko je Matej na treningu preveril stanje poškodbe. Po posvetu s Krištofom Knapom, ki je njegov klubski in tudi reprezentančni zdravnik, smo sprejeli odločitev, da Matej v nedeljo ne nastopi na cestni dirki. Stanje poškodovane dlani, na kateri ima tudi nekaj šivov, še ni takšno, da bi Matej lahko v nedeljo nemoteno nastopil. Njegova zamenjava je Matic Žumer, ki že jutri prihaja v Zürich.” Žumer je 26-letni član Save Kranj in bo debitiral na svetovnih prvenstvih.

Na nedeljski tekmi SP-ja v Zürichu brez Mohoriča
Sorodna novica Grd padec Mohoriča na makadamu v Gironi

Slovenija s šestimi kolesarji svetovne serije

Na dirki elite (prenos na TV SLO 2 ob 13.00) je nesporni favorit Tadej Pogačar, medtem ko Primož Roglič zaokroža krog kandidatov za mavrično majico. Odsotnost Mohoriča je udarec v prizadevanjih moške reprezentance, da krona zlato dobo slovenskega kolesarstva. Četudi za Mohoričem ni najboljša sezona, pa je s svojim znanjem in sposobnostmi pomemben člen na lovu za eno redkih manjkajočih lovorik.

Mohorič je eden izmed slovenske sedmerice kolesarjev, ki dirkajo v elitni svetovni seriji. Kot pomočniki bodo v Švici svoje delo opravljali Jan Tratnik, Domen Novak, Luka Mezgec in Matevž Govekar. Osmi član reprezentance je Jaka Primožič, ki zadnja leta tekmuje za avstrijsko celinsko ekipo Hrinkow Advarics.

Sorodna novica Spored in trase

Start nedeljske dirke moške elite bo ob 10.30, po 273,9 km in 4470 višinskih metrih pa se okoli 17.00 v Zürichu pričakuje razplet osrednje dirke 97. svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu.

Posledice padca prehude, Mohorič ne bo nastopil na SP-ju
Ena najtežjih cestnih preizkušenj v zadnjih letih
Vabljeni na kolesarski podkast v živo

Ob skorajšnjem zaključku izjemne sezone za slovensko kolesarstvo vabljeni na debato v živo. Na Avdiofestivalu v ljubljanski Cukrarni bodo v ponedeljek, 7. oktobra, ob 17.00 v podkastu Tour 202 pred publiko nastopili Martin Hvastija (Kolesarska zveza), Slavko Jerič (Podkasta Številke in SOS), Igor Tominec (Val 202) in voditelj Luka Petrič. Zagotovite si brezplačne vstopnice.