Drugo mesto je osvojil Francoz Alex Baudin, tretji pa je bil Španec Roger Adria iz ekipe Red Bull BORA hansgrohe. Primož Roglič je odstopil.

Glavnina, v kateri je bil tudi Remco Evenepoel, je zaostala skoraj minuto in pol. Belgijec se je sicer 80 km pred ciljem na vzponu na Piccolo Stelvio pognal v boj za ubežniki, a so se kolesarji ekipe Red Bull BORA hansgrohe hitro odzvali in ga ujeli.

Osmoljenec dneva je Bart Lemmen (Visma Lease a Bike), ki je bil v begu 150 kilometrov, a so ga ujeli v zadnjem kilometru. Tudi Van Tricht je bil eden tistih, ki so bili že zgodaj v begu, izgubil je stik z vodilnimi, a se spet vrnil in bil v sprintu najmočnejši.

Kolesarji so morali opraviti s sedmimi 17-kilometrski krogi v okolici milanskega letališča Malpensa, vključno z vzponi na Piccolo Stelvio in Caramammo.

V torek bo na sporedu 103. izvedba enodnevne Dirke po treh dolinah Vareseja, na kateri bo nastopil Tadej Pogačar, ki je v izjemni formi. Potem ko je prejšnjo nedeljo veličastno zmagal na cestni dirki svetovnega prvenstva, je v svojem slogu v soboto že zmagal v mavrični majici – najboljši je bil na Dirki po Emiliji.

Kolesarska sezona na najvišji ravni se bo končala v soboto z Dirko po Lombardiji, na kateri bosta nastopila tako Pogačar kot Roglič.

Van Tricht dobil enodnevno dirko Coppa Bernocchi

Results powered by FirstCycling.com