Adam Yastes in Joao Almeida sta skupaj prečkala ciljno črto. Oba bosta pomagala Tadeju Pogačarju na Dirki po Franciji, ki se bo začela čez dva tedna v Firencah. Foto: EPA
Adam Yastes in Joao Almeida sta skupaj prečkala ciljno črto. Oba bosta pomagala Tadeju Pogačarju na Dirki po Franciji, ki se bo začela čez dva tedna v Firencah. Foto: EPA

Za Yatesa je to druga zmaga na letošnji Dirki po Švici, dobil je tudi peto etapo. Skupno se je v karieri veselil 27 zmag. Z Almeido sta pokazala, da sta 14 dni pred Dirko po Franciji, na kateri bosta do skupne zmage skušala pomagati Tadeju Pogačarju, v odlični formi.

Odločitev o zmagovalcu etape je padla na zadnjem vzponu do Villars-sur-Ollona. Skupina najboljših je v drugi polovici trase lovila ubežnika Norvežana Johannesa Staune-Mitteta (Visma-Lease a Bike) in ga ujela sredi zadnjega klanca. Nato je pobegnil še Avstrijec Felix Gall (Decathlon AG2R), a ga je vodilna dvojica ujela in se odpeljala še tretji zaporedni dvojni zmagi naproti.

V zadnji kilometer sta prišla skupaj, Yates pa je z roko v roki prečkal ciljno črto nekaj centimetrov pred Almeido. Tretji je bil Američan Matthew Riccitello (Israel-Premier Tech), ki je zaostal za 14 sekund.

V nedeljo še gorski kronometer
V skupnem seštevku ima pred zadnjo etapo Yates 31 sekund naskoka pred Almeido, oba pa sta daleč pred tekmeci. Tretji Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers) je končal na šestem mestu in zaostaja že minuto in 51 sekund.

V nedeljo bo na sporedu še zadnja etapa, gorski kronometer od Aigleja do Villars-sur-Ollona. Dolg bo 15,7 km z 865 višinskimi metri. Večino teh bodo morali kolesarji premagati na okoli deset kilometrov dolgem zadnjem vzponu.


Skupni vrstni red po 7. etapi:         
 1. A. YATES           VB     19:45:17 
 2. J. ALMEDIA        POR        +0:31 
 3. E. BERNAL         KOL         1:51 
 4. M. SKJELMOSE      DAN         2:50 
 5. M. RICCITELLO     ZDA         3:02 
 6. E. MAS            ŠPA         3:23