Za Urško Žigart je najboljša sezona v karieri. Foto: Sportida/Vid Ponikvar
Za Urško Žigart je najboljša sezona v karieri. Foto: Sportida/Vid Ponikvar

"Vznemirjena sem, tako kot verjetno vsi, ki po dolgem času zamenjajo ekipo. Upam, da bom še naprej vsako leto napredovala in da nam bo s sotekmovalkami uspelo doseči nekaj velikega. Vesela sem, da se pridružujem tej ekipi, in poglejmo, kaj nam bo prineslo naslednje leto," je na Instagramu zapisala Urška Žigart, ki je že deset let v profesionalnem kolesarstvu.

Sorodna novica Urška Žigart se seli v belgijsko ekipo

"Vsaka sprememba je težka. Vendar pa sprememba lahko prinese tudi rast in glede na vse, kar sem slišala o ekipi, se počutim mirno, samozavestno in pripravljeno," je slovenska prvakinja dodala v izjavi za novo ekipo.

Urška Žigart je z 88. mestom najboljša slovenska kolesarka na svetovni lestvici Mednarodne kolesarske zveze. Letos je bila dvanajsta v skupni razvrstitvi Dirke po Italiji, deveta v skupnem seštevku Dirke po Švici, postala pa je državna prvakinja tako na cestni dirki kot v vožnji na čas.

Na zadnji dirki v sezoni po Emiliji je na začetku oktobra v dresu avstralske ekipe Liv AlUla Jayco zasedla četrto mesto, kar je bil eden njenih najbolj odmevnih izidov v sezoni.