Giorgi Šermadini se bo pod košem spopadel z Mariusom Petravičiusom. Foto: Sandi Fišer
Giorgi Šermadini se bo pod košem spopadel z Mariusom Petravičiusom. Foto: Sandi Fišer
Oleksij Pečerov
25-letni Oleksij Pečerov je v Ligi NBA igral tri sezone (Washington, Minnesota). Foto: EPA
Sašo Ožbolt
Na prvi tekmi so manjkale točke Saše Ožbolta, ki pa je ogromno dela opravil v obrambi. Foto: Sandi Fišer

Na julijskem žrebu so bili italijanski podprvaki "potegnjeni" iz petega bobna in bi morali biti tako vsaj na papirju najlažji tekmeci Ljubljančanov. Toda njihova zasedba je polna odličnih košarkarjev. Ne nazadnje so to dokazali prejšnji teden proti enemu izmed favoritov letošnje Evrolige, pa tudi v italijanskem prvenstvu so ena izmed treh ekip, ki imajo po 2 krogih 100-odstoten izkupiček.

Vrača se Petravičius, Pečerov na bolniški
Milančani so močni prav na vseh položajih. Na branilskih mestih je v ospredju ameriški tercet. Na položaju organizatorja igre se izmenjujeta Morris Finley in Ibrahim Jaaber, ki je lani s 23 točkami v dresu Lottomatice prav proti Olimpiji dosegel svoj strelski rekord v Evroligi. Tu sta še hitri David Hawkins in prekaljeni ostrostrelec Marco Mordente. Na krilnih položajih tekmo začenjata italijanski reprezentant Stefano Mancinelli in Litovec Jonas Maciulis, ki ga krasi "mehka" roka. Malce bo olajšano delo ljubljanskim centrom, saj je zaradi poškodbe v zadnjem trenutku odpadel gibljivi Ukrajinec z NBA-izkušnjami Oleksij Pečerov, ki je v Moskvi za tri metal 5/7 in bil s 23 točkami prvi strelec tekme. Zamenjal ga bo odlični Litovec Marius Petravičius, ki je zaradi poškodbe izpustil tekmo v Moskvi. Proti CSKA-ju je bilo kar 6 igralcev "dvoštevilčnih". Njihov met izza črte je bil kar 14/26.

Brez domače uvodne zmage od leta 1996
Armani Jeans, kjer so lastniki tudi predsednik Interja Massimo Moratti, izvršni direktor Milana Adriano Galliani, stilist Giorgio Armani in superzvezdnik NBA-ja Kobe Bryant, je zadnjo domačo uvodno tekmo dobil leta 1996. Od takrat je štirikrat izgubil.

Zdovc: Milano je neposredni tekmec za Top 16
Trener Jure Zdovc vedno napoveduje igro na zmago. Tako tudi tokrat. "Smo zdravi in brez poškodovanih igralcev. Zavedamo se, da bo v Milanu težka tekma, a gremo na zmago. Gostitelji so v formi, kar so dokazali v Moskvi in proti Benettonu. Hočemo priti med najboljših 16 in Milano je naš neposreden tekmec," pravi Zdovc

Domači trener Piero Bucchi "gradi" na zmagi nad CSKA-jem: "Tekma v Moskvi je bila nadvse pomembna za našo moralo. Pred našimi navijači hočemo odigrati odlično tekmo. Vemo, da je Olimpija zelo dobro moštvo, ki je prejšnji teden premagalo Efes Pilsen. Vso tekmo moramo odigrati koncentrirano, saj lahko odloči že najmanjša podrobnost."

SKUPINA D, 2. krog
Četrtek ob 20.45:

PANATHINAIKOS - CSKA MOSKVA
Ob 21.00:
ARMANI JEANS MILANO - UNION OLIMPIJA

EFES PILSEN - VALENCIA
79:63 (14:16, 20:13, 23:16, 22:18)
Rakočević 20, Thornton 19, Tunceri 16, Nachbar 11 (2/9 za dve, 1/1 za tri) v 22 minutah; Savanović 15, Liščuk 12.


Lestvica:                           
EFES PILSEN 2 1 1 +11 3
PANATHINAIKOS 1 1 0 +16 2
ARMANI J. MILANO 1 1 0 +15 2
UNION OLIMPIJA 1 1 0 +5 2
VALENCIA 2 0 2 -32 2
CSKA MOSKVA 1 0 1 -15 1