V sklopu Košarkarske simfonije poteka tudi dobrodelna dražba podpisanega dresa Luke Dončića. Trenutna cena je 5.000 evrov. Foto: BoBo
V sklopu Košarkarske simfonije poteka tudi dobrodelna dražba podpisanega dresa Luke Dončića. Trenutna cena je 5.000 evrov. Foto: BoBo
Za zeleni ring dvorane v Stožicah je na voljo še manj kot 1.500 vstopnic. Foto: BoBo
Tudi Beno Udrih na košarkarski simfoniji
Diamantidis se veseli srečanja s starimi znanci v Stožicah

"Izjemno sem počaščen, da bodo na najino poslovilno tekmo prišli skoraj vsi povabljeni prijatelji in bosta tako najini zadnji ekipi zares zvezdniški, saj razen ene izjeme, odpovedi ni bilo, in to nama zares veliko pomeni. Zna se zgoditi, da bom imel še eno presenečenje za Boštjana, a to naj ostane za zdaj še moja skrivnost. Hkrati me tudi zelo veseli to, da nam je uspelo organizirati tudi dražbo dresa Luke Dončića in bomo tako pomagali trem mladim športnikom, da pokažejo ves svoj potencial," je povedal Sani Bečirović.

V Stožicah se bodo poleg Bečirovića in Nachbarja predstavili številni košarkarski zvezdniki in ugledni trenerji, svojo udeležbo so potrdili tudi številni estradniki, drugi športniki – med njimi tudi Anže Kopitar in Milivoje Novaković, gospodarstveniki in njuni prijatelji, s katerimi sta stkala vezi. Na tribuni bodo tudi mnogi reprezentanti in del slovenske izbrane vrste, ki je z njima leta 2000 osvojila zlato medaljo na EP-ju U-20 v Ohridu.

Dogajanje se bo začelo ob 10.30, ko se bodo v organizaciji NBA-ja in iniciative Življenje je košarka, ki spodbuja integracijo oseb z motnjami v duševnem razvoju v sodobno družbo, med seboj pomerili varovanci Varstveno-delovnih centrov Slovenije. Podporo jim bodo izkazali tudi tuji zvezdniki, med njimi Igor Rakočevič in Nenad Krstić. Pred večerno tekmo bodo ob 16.00 košarkarji selekcij U-11 do U-19 Bečirovićeve košarkarske šole in Nachbarjevega košarkarskega kampa odigrali tekmo, kjer bomo dobili prvega zmagovalca dneva. Glavna protagonista Košarkarske simfonije se bosta pred slovesom preizkusila kot glavna trenerja.

Odprtje vrhunca večernega dogajanja bo plesna točka legendarne plesno-navijaške skupine Zmajčice, ki v Stožice prihaja v izvirni zasedbi in se po Košarkarski simfoniji poslavlja skupaj s košarkarjema. Organizatorji obljubljajo tudi pester spremljevalni program, veliko nagradnih iger in interaktivnost navijačev s košarkarji po vzoru tujine.

Vsi kupci vstopnic imajo tri ure pred Košarkarsko simfonijo in tri ure po dogodku urejen brezplačni avtobusni prevoz iz okoliških parkirišč. Parkiranje na parkiriščih v lasti MOL-a bo brezplačno, medtem, ko bo parkiranje v Stožicah namenjeno povabljenim gostom.


V ekipi Sanija Bečirovića bodo igrali Fragiskos Alvertis, Pero Antić, Marco Belinelli, Vladimer Boisa, Primož Brezec, Primož Brolih, Luigi Datome, Dimitris Diamantidis, Jurica Golemac, Jasmin Hukić, Vlatko Ilievski, Šarunas Jasikevičius, Slavko Kotnik, Saša Pavlović, Miroslav Raduljica in Matjaž Smodiš. Navzoča bosta tudi Dalibor Bagarić in Rodrigo de la Fuente, ki pa ne bosta igrala. Trenerji bodo Memi Bečirović, Saša Đorđević, Dimitris Itoudis, Tone Krump in Željko Obradović.

Ekipo Boštjana Nachbarja sestavljajo Boris Gorenc, Goran Jagodnik, Nenad Krstić, Jaka Lakovič, Erazem Lorbek, Marko Milić, Rašo Nesterović, Smiljan Pavić, Igor Rakočević, Uroš Slokar, Zoran Planinić, Beno Udrih, Samo Udrih, Nikola Vujčić in Jiri Welsch. Trenerji bodo Zoran Martić, Grega Nachbar, Aleš Pipan, Zmago Sagadin in Jure Zdovc.


Obračun, ki bo v četrtek, boste lahko spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju. Od 19.45 do 20.25 bo prenos na TV SLO 2, potem pa si boste nadaljevanje ogledali na MMC TV. Na TV SLO 2 bo prenos tekme Spartak Trnava - Olimpija.

Tudi Beno Udrih na košarkarski simfoniji
Diamantidis se veseli srečanja s starimi znanci v Stožicah