Primož Brezec si je med pripravami vzel čas in iz Maribora na daljavo sodeloval v MMC-jevi spletni klepetalnici. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Primož Brezec si je med pripravami vzel čas in iz Maribora na daljavo sodeloval v MMC-jevi spletni klepetalnici. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Primož Brezec
Brezec verjame, da je medalja še naprej dosegljiv in uresničljiv cilj na Poljskem. Foto: MMC RTV SLO/A. B.

Brezec si je kljub težkemu jutranjemu treningu vzel čas za obisk MMC-jeve spletne klepetalnice, v kateri je razkril, da cilji ostajajo visoki: "Četrta, peta ali šesta mesta te reprezentance ne smejo zanimati."

Brezec se je pred lansko sezono iz Lige NBA preselil v Evropo in igral pri rimski Lottomatici. Zdaj se znova vrača v Ligo NBA, preizkusil pa se bo pri Philadelphii, kjer pričakuje, da bo s klopi ujel 10-15 minut igre kot rezervni center.

TUKAJ si lahko preberete klepet v celoti!


Brez incidenta in brez mnenja o "primeru Vujačič"
Odhoda Saše Vujačiča nekako pričakovano ni želel komentirati, saj se kot igralec "ne vmešava v odločitve strokovnega štaba". Zanikal je burne dogodke v slačilnici po porazu z Veliko Britanijo, kjer "ni bilo nobenega incidenta, niti povzdignjenega glasu".

Brez psihologa nad končnice in proste mete
216 cm visoki Sežančan je izdal tudi, da slovenska reprezentanca še nikoli ni imela psihologa, kljub na primer izgubljanju tesnih končnic in tradiconalnemu slabemu odstotku prostih metov. V Mariboru pričakuje, da bodo uigravali ravno različice za primer tesnih tekem, vsekakor pa je prepričan, da tudi Španija z Gasolom ni nepremagljiva.

Na večkrat ponovljeno vprašanje zakaj, ko je sam pod košem raje polaga kot zabija, je odgovoril: "Težke noge. Ko bo čas, bom že zabijal."