Tony Parker in Eva Longoria sta se poročila na začetku julija v Parizu. Foto: Reuters
Tony Parker in Eva Longoria sta se poročila na začetku julija v Parizu. Foto: Reuters

Čeprav je Eva, po mnenju mnogih ena izmed najlepših ženska na zemeljski obli, pritegnila marsikateri pogled ali fotografski objektiv, je tokrat vendarle ostala v senci moža, ki na začetku evropskega prvenstva blesti v vsem sijaju.

Smodiš in Slokar na kontroli dopinga
Potem ko so na pripravljalnem turnirju v Atenah na nenapovedano dopinško kontrolo morali Rašo Nesterović, Sandi Čebular in Goran Dragić, sta se po tekmi s Poljsko morala organizatorjem evropskega prvenstva odzvati Matjaž Smodiš in Uroš Slokar. Pri neprijetnem opravilu nista imela težav, saj sta ujela že avtobus, s katerim se je v hotel vrnila celotna slovenska delegacija.

Dragič je okrasil masko
Slovenskim navijačem na EP v Španiji je Košarkarska zveza Slovenije poleg posebnih majic uredila tudi slovenske zastavice, ki si jih je mogoče prilepiti na kožo. Eno od takih je uporabil branilec Goran Dragić, ki si je na pokalu Akropolis v Atenah v drugi polovici avgusta ob udarcu v nogo Theodorosa Papalukasa zlomil nos. Prilepil jo je na novo masko, ki so mu jo naredili za zaščito poškodovanega dela.

C. R.