Tony Parker, ki je v finalu Lige NBA dokazal svoje mojstrstvo proti Clevelandu, se bo v soboto predstavil občinstvu v dvorani Tabor. Foto: Reuters
Tony Parker, ki je v finalu Lige NBA dokazal svoje mojstrstvo proti Clevelandu, se bo v soboto predstavil občinstvu v dvorani Tabor. Foto: Reuters
Goran Dragič
Goran Dragič bo zaigral s posebno masko. Foto: RTV SLO

V nedeljo se bosta ekipi v dvorani Tabor pomerili za zaprtimi vrati. Za galske peteline bo igral tudi najboljši igralec letošnje končnice Lige NBA Tony Parker, ki je s sijajnimi predstavami San Antoniu zagotovil četrti naslov prvaka. Prodanih je bilo že 1.500 vstopnic, tekmo bo prenšala tudi Televizija Slovenija.

Francozi bodo pred evropskim prvenstvom, ki se bo začelo 3. septembra, v sredo v Alicanteju igrali še proti Španiji. V Maribor so prispeli v četrtek, odhajajo pa v ponedeljek.

Zaigrala naj bi tudi Dragič in Ćapin
"Ta konec tedna nas proti Francozom čakata zadnja preizkusa pripravljenosti. Tekmi bomo izkoristili za piljenje forme, uigravanje tako v obrambi kot v napadu in popravljanje zadnjih napak. Izjemno sem zadovoljen, ker so vsi poškodovani igralci nared. Poleg Gorana Dragiča, ki bo zavoljo zloma nosu nosil posebno masko, bom bržčas že v Mariboru v igro poslal tudi Aleksandra Ćapina, ki po udarcu - tega je v desno koleno dobil v Atenah na pokalu Akropolis - odlično okreva," je povedal selektor slovenske reprezentance Aleš Pipan.

Pipan pričakuje podporo gledalcev
"Naša forma je dan za dnem boljša, kemija v ekipi še naprej izvrstna, vsi skupaj pa ob zadnjih dobrih vesteh glede poškodb komaj čakamo na začetek evropskega prvenstva, do katerega si želimo ostati čim bolj zdravi. Še prej bomo naredili vse za to, da se v najboljši možni luči pokažemo domačemu občinstvu in da z dobro igro pripomoremo k temu, da nas bo v Španiji čim več športnih navdušencev bodrilo v živo. Vsi se še spomnimo zadnjega prvenstva stare celine v Beogradu, kjer nam preboj na svetovno prvenstvo zagotovo ne bi uspel brez fenomenalnih slovenskih navijačev," je dober teden dni pred začetkom EP-ja dejal Pipan.