Goran Dragič si sobo deli z Jako Lakovičem, s katerim si bosta delila tudi minute na položaju organizatorja igre. Foto: Reuters
Goran Dragič si sobo deli z Jako Lakovičem, s katerim si bosta delila tudi minute na položaju organizatorja igre. Foto: Reuters

"Cimri" so dobra prijatelja Rašo Nesterovič in Aleksandar Ćapin, brata Erazem in Domen Lorbek, Dolenjca Matjaž Smodiš in Jaka Klobučar, velikana Uroš Slokar in Gašper Vidmar, "Španca" Jaka Lakovič in Goran Dragič ter Goran Jagodnik in Sandi Čebular.

V dresih tudi novinarji
Slovenski košarkarji so za evropsko prvenstvo dobili povsem novo kolekcijo dresov. Enake drese pa so dobili tudi slovenski novinarji, ki spremljajo dogajanje na prizorišču. Ob priimkih vsakega od več kot 20 predstavnikov medijev imajo na hrbtu vsi številko 07. Zanjo je razlogov več, izstopajo pa trije: prvi pomeni leto 2007, drugi sedmo mesto, na katerega meri naša izbrana vrsta, tretji pa sedmo silo.

Slovenci tarča lovcev na avtograme
Takoj po prihodu na letališče v Alicante, pa tudi pred hotelom in dvorano ter v njej, so bili slovenski košarkarji tarča marsikaterega domačega lovca za avtogrami in skupinskimi fotografijami. Med našimi so bili najbolj zaželeni Barcelonin organizator igre Jaka Lakovič, krilni center moskovskega CSKA Matjaž Smodiš in center moštva Toronto Raptors Rašo Nesterovič.