Memi Bečirovič je opozoril predvsem na telesno pripravljenost Litve. Foto: RTV SLO
Memi Bečirovič je opozoril predvsem na telesno pripravljenost Litve. Foto: RTV SLO
Goran Dragič
Goran Dragič se je v obrambi boril po najboljših močeh. Foto: Reuters

Po koncu zadnje tekme drugega dela na EP-ju v košarki je v oči bodel predvsem pogled na skok, kjer je bila Litva boljša s 44:22. "Litva je izjemno atletska ekipa. Tak tip nasprotnikov je bil vedno neugoden za Slovenijo," je glavni vzrok za poraz videl trener Uniona Olimpije in nadaljeval: "Prednost so si ustvarjali predvsem z igro ena na ena. Ne glede na to, ali sta bili na parketu obe nižji ali pa obe višji ekipi."

"Vsi so dobro vedeli, da je Litva izjemna pri metu za tri točke. Zaradi odlične igre ena na ena so njihovi igralci natančno podajali navzven, njihovi soigralci pa so zadevali kot za stavo," je poraz opisal Bečirovič.

Če bi bila tekma pred dnevi, bi zmagali
O Grkih pa je nekdanji trener Heliosa razmišljal: "Če bi do tekme prišlo pred nekaj dnevi, sem skoraj prepričan, da bi zmagala Slovenija. A Grčija je iz dneva v dan boljša, raste predvsem v samozavesti. Možnosti za zmago so 50:50."

O relativno kratki klopi Slovenije, ki igra le z osmimi igralci, pa je dejal: "Ko je Pipan uvidel, da Slovenija tekme več ne more dobiti, je pametno iz igre potegnil Smodiša in Nesteroviča." Lahko prvi poraz načne samozavest Slovenije? Memi Bečirovič meni, da ne: "Verjamem, da se bodo na tekmo dobro pripravili. Današnji poraz na pripravo ne bo vplival."

S. J.