Bomo Saša Ožbolta po poškodbi videli v zeleno-belem dresu? Foto: RTV SLO
Bomo Saša Ožbolta po poškodbi videli v zeleno-belem dresu? Foto: RTV SLO

"Še sam nisem verjel, da so se vrnili. V ekipi očitno vlada enkratno vzdušje. Po zaostanku so se dogovorili in res živijo kot ekipa, kar jih je vrnilo," je za MMC dvoboj pokomentiral košarkar Uniona Olimpije, ki je na okrevanju po dolgotrajni poškodbi kolena. "Poteka po planu, vsaj tako pravijo zdravniki," pravi Portorožan, ki še ne ve, ali bo v naslednji sezoni ostal v Olimpijinem dresu. Vzrok so zaostali dolgovi, o izplačilu katerih se je Ožbolt že dogovoril, vendar denarja še ni dobil. Šele nato se bo pogovarjal o pogodbi za naslednjo sezono.

Izključitev kapetana voda na mlin
Ožboltov nekdanji trener Sašo Filipovski je tekmo slovenske reprezentance ocenil takole: "Čestital bi za srčno in borbeno zmago. Pustili so srce na parketu in več kot zasluženo zmagali. Izključitev kapetana je bila voda na mlin reprezentanci, pokazali so velik ponos in željo, da se ne bodo pustili premagati."

Diaw je bil neprepoznaven
Kaj je bil odločilen dejavnik za slavje? "Mislim, da so s to borbenostjo in kolektivno igro v obrambi uspeli premagati prednost v "atletiki". Vsak posameznik je nekaj dal. Parker je dal svoje točke, Diawa so povsem ustavili, bil je neprepoznaven."