S kakšno taktiko se bo selektor Pipan zoperstavil Francozom? Foto: EPA
S kakšno taktiko se bo selektor Pipan zoperstavil Francozom? Foto: EPA

Aleš Pipan, selektor Slovenije: "Hvala igralcem. Dve zmagi v dveh dneh. Lahko smo zelo zadovoljni, toda razmišljati moramo že o naslednjem tekmecu Franciji, ki nas čaka jutri. Tekme sicer nisno dobro odprli, a ko smo zaigrali bolj čvrsto v obrambi, so se stvari spremenile. V drugi četrtini smo igrali dobro v obrambi, v tretji še bolj in zato povsem zasluženo zmagali."

Erazem Lorbek, prvi strelec Slovenije: "Poljaki so se dobro pripravili na to tekmo. Začeli so odlično, mi pa smo jih strli šele z dobro obrambo. V drugem polčasu smo suvereno nadzorovali potek dogodkov na parketu. Tekme proti Poljski sem se kar malce bal, saj smo bili v vlogi favorita in smo morali zmagati. Mislim, da bo jutri proti Franciji precej lažje. Lahko bomo igrali povsem sproščeno."

Andrej Urlep, selektor Poljske: "Čestitke Sloveniji za zasluženo zmago. Že pred tekmo smo vedeli, da nas čaka kakovosten tekmec in da bomo morali igrati zelo dobro, če ga želimo ogroziti. Bili smo brez možnosti. Že v prvi četrtini smo zgrešili veliko polaganj, drugih deset minut je bilo še slabših, v tretji četrtini pa je Slovenija prevzela nadzor in tekmo mirno pripeljala do konca."

Andrzej Pluta, igralec Poljske: "Začeli smo zelo dobro, toda Slovenija se je hitro pobrala. Igrala je čvrsto v obrambi, čemur mi nismo bili kos. Dokazala je, da je kakovostna ekipa."