Po besedah Jake Lakoviča bodo Slovenci do petka pozabili na dozdajšnje predstave. Foto: Reuters
Po besedah Jake Lakoviča bodo Slovenci do petka pozabili na dozdajšnje predstave. Foto: Reuters
Aleš Pipan
Aleš Pipan v petek pričakuje podobno borbo kot proti Litvi. Foto: RTV SLO
Izjave košarkarjev po tekmi z Litvo

Jaka Lakovič: "Litva je bila boljša ekipa. Kljub temu, da smo se dobro pripravili, so bili močnejši. Moramo priznati poraz. Litva igra z veliko prevzemanja, ker so vsi fizično zelo močni. Mi smo kar nekaj časa rabili, da smo našli prave rešitve. Nismo jih kaznovali za ta prevzemanja, to je bil ključni moment. Metali smo iz slabše izdelanih metov in iz tega sledi tudi slabši odstotek. V petek bomo pozabili na vseh pet zmag in tudi na ta poraz. Spet bomo pripravljeni na dobro "partijo" in verjetno najbolj pomembno tekmo tega prvenstva."


Aleš Pipan, selektor Slovenije:
"Mislim, da smo šli v tekmo s pravim pristopom, vendar nocoj ni steklo vse tako, kot bi moralo. Naleteli smo na trdega nasprotnika. Litva je pokazala, zakaj je eden izmed favoritov prvenstva. V prvem delu smo dopustili osem trojk in slabo skakali. V drugem polčasu smo zgrešili nekaj odprtih metov, Litovci pa so to kaznovali in razlika se je takoj povišala na 15 točk. Ne preostane nam drugega, kot da se poberemo. Oziroma povedano drugače: Ta poraz nas ne sme vreči iz ravnotežja. V petek lahko pričakujemo podobno borbo kot nocoj."

Goran Jagodnik: "Litva je bila danes boljša ekipa in zasluženo zmagala. V prvem polčasu je igrala izjemno natančno v napadu, ne toliko v obrambi, v nadaljevanju pa je izboljšala obrambo, zlasti igro pod košema. Ključ do zmage so bili njeni skoki v obrambi. Zdaj moramo dvigniti glavo, saj nas v petek čaka ključna tekma prvenstva. Zelo si želimo zmagati, saj bi bila s tem zadovoljna vsa Slovenija."

Ramunas Butautas, selektor Litve: "Sloveniji se moram zahvaliti za 'fair play'. Ekipa je mlada in zelo talentirana, čaka jo svetla prihodnost. Tekma je bila težka, saj v prvem polčasu nismo igrali tako kot znamo. Naredili smo preveč napak v obrambi, izgubili mnogo žog in le po zaslugi dobrega napada bili v vodstvu. To smo popravili v nadaljevanju. Zgledno smo se borili pod obročema in na koncu zasluženo zmagali. Trenutno še ne vem, kako resna je poškodba Jasikevičiusa."

Ksistof Lavrinovič: "Tekma je bila odločena v drugem polčasu. Poškodba Jasikevičiusa nas je postavila v nekoliko nepričakovan položaj, ki pa smo ga obrnili sebi v prid. Šiškauskas je prevzel odgovornost in spretno krmaril našo ekipo. V drugem polčasu smo dvignili igro v obrambi in prav ta element je odločil zmagovalca."

M. R.
Izjave košarkarjev po tekmi z Litvo